Лукойл Нефтохим не е платил цялата сума по задълженията си

...
Лукойл Нефтохим не е платил цялата сума по задълженията си
Коментари Харесай

Държавата и „Лукойл“ в спор колко компанията трябва да плати на Фонд „Сигурнoст на Електроенергийната система“

Лукойл Нефтохим не е платил цялата сума по отговорностите си към Фонд „ Сигурност на Електроенергийната система “. Според изчисленията на Министерството на стопанската система компанията би трябвало да внесе във Фонда съвсем 70 милиона лв. такси за месец декември предходната година. Преведени обаче са единствено 45 милиона. От Лукойл Нефтохим разясниха, че апелират изчислението на вноската и съгласно тях тя би трябвало да бъде по-ниска.

Държавата и Лукойл Нефтохим влязоха в спор какъв би трябвало да бъде размера на таксата, която компанията би трябвало да заплати на Фонд „ Сигурнoст на Електроенергийната система “. Министерството на стопанската система е направило изчисленията напълно съобразявайки се със закона, сподели министър Богдан Богданов.

„ Вноската, която би трябвало да внесе Лукойл е 69 904 372 лв.. Това е и заповедта, която аз съм издал на 15 януари. Към момента сумата, която е импортирана е по-малко във фонда. “, сподели министър Богдан Богданов

Лукойл е внесъл към 45 милиона лв.. Вече е почнало административно произвеждане за доплащане на останалата сума, сподели Диан Червенкондев от Фонда за сигурност на електроенергийната система.

„ Имат опция до 14 дневен период да заплатат дължимата такса с към този момент и законно откритите лихви, които са изчислени и изпратени на задълженото лице. В случай, че това не се случи, ще издадем акт за определяне на тези отговорности и ще ги предадем на обществените реализатори в лицето на Националната организация за приходите. “, сподели Диан Червенкондев от Фонда за сигурност на електроенергийната система.

Александър Величков от Лукойл изясни, че те са създали изчисленията за дължимата вноска употребявайки по-различни данни от министерството на стопанската система.

„ Ето за какво ние сме и обжалвали заповедта на министра. Съответно този спор явно ще се реши в съда. “, изясни Александър Величков от Лукойл.

В отговор министър Богданов също означи, че разногласието е бъде решен в съда и посочи, че събраните средства ще бъдат изплатени на Министерството на труда и обществената политика. По закон те би трябвало да бъдат разпределени на 300 хиляди уязвими семейства.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР