Лукойл не може да поставя условия на България, а държавата

...
Лукойл не може да поставя условия на България, а държавата
Коментари Харесай

Асен Василев: Лукойл не може да поставя условия на държавата

" Лукойл " не може да слага условия на България, а страната слага условия. Това не е концерт по избор. Това отсече съпредседателят на " Продължаваме промяната " и някогашен финансов министър Асен Василев. В студиото на БТВ Василев изясни, че даже и да се пояснява разширително клаузата, която засяга МФ, то тя е затворена от друга уговорка в дерогацията.

Рафинерията може да създава с съветски петрол за България, а за други страни и надлежно експорт може да прави това с неруски петрол. Задължително е също по този начин, в случай че искаш да използваш дерогацията, би трябвало да си плащаш налозите в страната, уточни Василев, който е песимистичен и към поръчката за необикновен триумф договарянето от страна на служебното държавно управление компанията да трансферира напълно активността си в страната, и надлежно да си заплаща налозите у нас.

Асен Василев остава корав, че невнасяйки бюджет за идната година служебното държавно управление нарушава закона. А бюджет е необходим на страната, защото другояче ще има цялостна неизясненост, в това число и за обществените заплащания до юли месец другата година. Ако няма нов бюджет няма да има средства нито за новите, нито за старите ограничения.

Също по този начин имаме да връщаме март месец един дълг от 3 млрд.лв., теглен от ГЕРБ, а интернационалните финансови институции не ни признават, в това число и нов дълг не можем да вземем, защото нямаме бюджет.

Скептичен обаче остава Асен Василев и по тази тематика, защото, по думите му, Народното събрание не може да свърши нищо за два месеца. Това демонстрира и неспособността на ГЕРБ за каквото и болшинство да образуват. " Дори и в окастрена форма удължителният бюджет не може да влезе в Народното събрание ", установи Асен Василев.

А Народното събрание се занимава с нелепости, като Изборния кодекс, уточни депутатът. Като нелепости разяснява и той тематиката за Gemcorp, която е " неблаговиден опит на ГЕРБ да бъде отклонявано вниманието ". Това е меморандум за бъдещи планове, а не контракт, и няма никакви последици за страната. Явно обаче, по думите на Василев, някои депутати от ГЕРБ желаят да получават спомагателни хонорари.

Но и кой интернационален контракт може да бъде подписан без да мине през ратификация на Народното събрание. И тук преставаме да приказваме за това, да престанем да се занимаваме с нелепости.

Асен Василев в никакъв случай не е виждал на бюрото си отчет на ДАНС, в който се приказва за подозрения за връзки с съветски служби и финансови потоци.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР