Лукойл е компания, която е пряко свързана с националната сигурност.

...
Лукойл е компания, която е пряко свързана с националната сигурност.
Коментари Харесай

Държавата да не е равнодушна към продажбата на Нефтохима, иска Теменужка Петкова

" Лукойл " е компания, която е директно обвързвана с националната сигурност . За нас е значимо тя да продължи да работи. Това съобщи пред БиТиВи депутатът от ГЕРБ и някогашен енергиен министър Теменужка Петкова . От дерогацията няма резултат, по мнението й. " Нефтохим Бургас " е включен в разпореждане на Министерски съвет за стратегическите обекти и няма по какъв начин страната да е равнодушна . Петкова се надява това да стане по транспарантен метод.

Последното решение е и решението е взето взаимно с останалите парламентарни групи, подкрепящи болшинството.

Това, което нас ни интересува рафинерията да продължи да работи и да са обезпечени горивата , посочи Петкова. Тя се надява преди продажбата " Лукойл " да си заплати дължимите налози.
 Асен Василев: Няма риск страната да остане без горива
Асен Василев: Няма риск страната да остане без горива

По мотив информацията, че " Лукойл " обмисля продажба на активите си в България

против " Газпром " за напролет на 2022 година на газ евентуално още се проучва, по мнението й.

По отношение на спомагателната такса пренос върху " Балкански поток " , те са признати със закон от Народното събрание и в този момент " Булгартрансгаз " би трябвало да предоговори изискванията по контракта си с " Газпром " , , а не да се дължат от българската компания. Дали това обаче ще стане, Теменужка Петков не уточни. Заяви обаче, че точно тази такса потвърждава изгодата от " Балкански поток " / Турски поток и стратегическо значимото и вярно решение, което е взело държавното управление на ГЕРБ за построяването му.

Бившият енергиен министър напомни, че , който бе открит през днешния ден, е построен с помощта на ръководството на Бойко Борисов, само че през днешния ден всички не запомнили това.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР