Лукойл“ дължи на хазната близо 3,4 млн. лева за март.

...
Лукойл“ дължи на хазната близо 3,4 млн. лева за март.
Коментари Харесай

„Лукойл“ дължи на хазната 3,4 млн. лева за март

„ Лукойл “ дължи на хазната близо 3,4 млн. лв. за март. Сумата би трябвало да бъде изплатена въз основа на Закона за компенсиране на разноските на потребителите за превоз. Според наредбите на нормативния акт, влезнал в действие през ноември 2023 година,
лицата, които създават нефтопродукти от недопечен тефт с генезис от Русия или изнесен от Русия
се задължават да вършат месечни вноски за компенсиране на разноските на потребителите за превоз. Това припомниха от Министерството на стопанската система.

Размерът на месечната вноска се дефинира от министъра на стопанската система и промишлеността в период до 15-то число на настоящия месец по формула, според член 4, алинея 1 от закона.

Вноската за месец март 2024 година, в размер на 3 398 111 лв.. Тя е избрана със Заповед № РД-16-359 от 12.04.2024 година на министъра на стопанската система и промишлеността доктор Петко Николов.

Вноската е върху нефтопродукти, създадени на територията на Република България от недопечен петрол с генезис от Русия или
изнесен от Русия за месец март 2024 година
за количеството литра нефтопродукти с код по КН 27 10, изведени от данъчен склад за месец март 2024 година, създадени от петрол с генезис от Русия или изнесен от Русия. Данните са подадени от Агенция „ Митници “.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР