Лукойл Академик претърпя втора поредна загуба в евротурнирите. “Студентите” отстъпиха

...
Лукойл Академик претърпя втора поредна загуба в евротурнирите. “Студентите” отстъпиха
Коментари Харесай

Лукойл се срина за 4 минути срещу Клуж

Лукойл Академик претърпя втора поредна загуба в евротурнирите. “Студентите” отстъпиха на румънския първенец Клуж Напока със 73:88 във второто си домакинство от група Е в шампионата за Купата на ФИБА Европа. Така българите отстъпиха с крачка обратно от желанието си за класиране напред в идната фаза на надпреварата.

След днешното проваляне първенците ни имат баланс от 1 победа и 2 загуби, а по-слабо от тях се показват само грузинците от Динамо (Тбилиси), които са с 0-3, а успеха на Лукойл пристигна точно против тях. Клуж пък е с цялостен актив от 3 победи в 3 мача.
 Лукойл Академик - Ю-Банка Трансилвания @@@
В зала “Универсиада” през днешния ден домакините се сринаха за няколко минути при започване на последната част, а това им костваше триумфа. Преди това в продължение на 30 минути играчите на Шарон Друкер играха равностойно против противниците си от Трансилвания, а на моменти даже ги надиграваха, най-много поради постоянното показване на Божидар Аврамов, който получи поддръжка от Кийт Клантън и Далтън Пепър, както и от Христо Николов, показал голямо предпочитание против някогашния си клуб, макар че нямаше най-хубавия ден в стрелбата.
 Лукойл Академик - Ю-Банка Трансилвания @@@
След 30-минутна гонитба в резултата, двата тима влязоха в заключителната четвърт, разделяни от точка, която бе допълнително за домакините - 61:60. След два бързи коша нещата се върнаха в начална позиция и при 63:63 Клуж даде началото на края за българския си противник. Румънците вкараха 13 следващи точки за 4 минути и 63:76, а по този начин на процедура си осигуриха успеха, която пристигна при краен резултат 73:88.

Антъни Рафа вкара 13 точки за Лукойл Академик. Божидар Аврамов приключи с 11 и 9 асистенции, а Далтън Пепър също се отличи с 11 точки. Кийт Клантън и Христо Николов прибавиха по 9 точки всеки.

Бившият състезател на домакините Желко Шакич бе най-хубав за Клуж - 16 точки, 6 битки и 4 асистенции.

Снимки: Емона Цончева, Sportal.bg

ГАЛЕРИЯ

ЛУКОЙЛ АКАДЕМИК - КЛУЖ НАПОКА 73:88 (12:12, 22:23, 27:25, 12:28)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР