Лукойл Академик не успя за втори пореден сезон да се

...
Лукойл Академик не успя за втори пореден сезон да се
Коментари Харесай

"Ювентус" Утена разби мечтата на "Лукойл Академик"

" Лукойл Академик " не съумя за втори следващ сезон да се класира в груповата фаза на Шампионска лига. Баскетболистите на Шарон Друкер преклониха глава пред " Ювентус " Утена в решителния трети квалификационен кръг, като в реванша в Литва отстъпиха със 79:86.

В първия мач сред двата отбора преди седмица българският първенец загуби с 81:82. Така " Лукойл Академик " ще би трябвало да се задоволи и през тази акция с присъединяване в шампионата за Купата на ФИБА Европа.

За разлика от срещата в България, в тази в Литва драма нямаше. Симас Бутерлевичиус даде задатък на " Ювентус " с една от трите си тройки за 5:2 и макар че " Лукойл " обърна резултата, домакините направиха доста мощна серия от 13:4, с цел да затворят първата четвъртина с преднина от 12 точки.

" Ювентус " резервира седем точки задатък на полувремето, а при започване на второто Каролис Гушчикас наниза две следващи тройки и спря опитите на " Лукойл " да стигне до поврат и изтриване на точката пасив от първия мач.

В последна сметка точно десетте тройки на " Ювентус " се оказаха решаващи. Далтън Пепър приключи с 3/4 от надалеч и общ брой от 14 точки за " Лукойл ", а Кийт Клентън означи 16. Антъни Айрланд пък приключи с 21 за " Ювентус ".

" Лукойл " ще играе в група " Е " на ФИБА Европа с тимовете на " Университатя Клуж-Напока " (Румъния), " Динамо " Тбилиси (Грузия) и спечелилия от мача " Истанбул ББ " (Турция) - " Химик " (Украйна).

Пълен запис на " Ювентус " Утена - " Лукойл Академик ":

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР