Луковмарш отново премина по софийските улици - за 16-та поредна

...
Луковмарш отново премина по софийските улици - за 16-та поредна
Коментари Харесай

При засилено полицейско присъствие за 16-и път се проведе Луковмарш

Луковмарш още веднъж мина по софийските улици - за 16-та поредна година, макар острите отрицателни реакции освен от български политици, само че и от непознати представителства.

 © Любомир Спиров / БГНЕС
За следващ път Столичната община забрани плануваното факелно шествие в памет на Луков. Съгласувано беше единствено слагането на цветя пред дома на генерала. Под засилена полицейска защита крайнодесни деятели уважиха годишнината от гибелта на военачалник Христо Луков.

От националистите той е считан за воин и родолюбец, само че като основен лидер на Съюза на българските национални легиони е остро подложен на критика като проводник на антисемитски хрумвания, критикуване и за околните си връзки с тоталитарния националсоциалистически режим на Третия райх.

По-рано през днешния ден още веднъж при заселена полицейска защита контрапротест против Луковмарш събра стотици в центъра на София.

Акцията под наслов „ Без нацисти по улиците ни! " беше проведена в обществените мрежи, а сборното място беше пред Централните минерални бани. Организаторите на шествието показаха своята взаимност с всички жертви на ултранационализма, измежду които бежанци и мигранти, роми, евреи и други. Те подчертаха, че събитието им не е обвързано с политически партии. Сред протестиращите имаше и доста чужденци.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР