Лукът е универсален зеленчук, който се използва от всички домакини

...
Лукът е универсален зеленчук, който се използва от всички домакини
Коментари Харесай

Вижте какво различава трите вида лук! Ще бъдете изненадани от резултата

Лукът е повсеместен зарзават, който се употребява от всички домакини и готвачи, с цел да се сготвят всевъзможни ястия. Почти няма манджа или чорба, която да не се подготвя с лук. И нормално използваме този тип лук, с който разполагаме вкъщи. В готварските излъчвания готвачите постоянно преполъчват един от трите типа лук, само че постоянно ние не се съобразяваме с рекомендациите им и използваме подобен, какъвто имаме, мислейки, че няма значение. Да, обаче се оказва, че разлика сред трите типа лук има. И напълно не е инцидентно, че готвачите преполъчват другите типове за другите гозби.

И по този начин, първият тип е жълтият лук. Той е с мек усет. Счита се, че от трите може да се употребява за най-вече неща. Подходящ е за супи, бульони, ястия с месо и зеленчуци. Ако решим да го използваме в салата, е добре преди този момент да го мариноваме в оцет и ледена вода, тъй като другояче усетът му ще е по-остър. Вторият тип лук е белият. Белият лук е по-сладък от жълтия. Той е доста подобаващ за всякаки типове салати с домати, краставици и чушки.

Също по този начин лучената чорба се прави точно от този тип лук.

Проблемът с него е, че е най-нетраен от трите типа, защото редица вредители го обичат. Последният тип е аленият лук. Той наподобява на жълтия, само че усетът му е една концепция по-сладък. Според готвачите той не е подобаващ за готвене с топлинна обработка, тъй като губи вкусовите си качества. За да използваме лука, без значение от типа му, за най-дълго време е добре да го съхраняваме на хладно и изсъхнало място. В момента, в който забележим, че покълва, то значи мястото за предпазване не е уместно.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР