Лукът е един от най-популярните зеленчуци. Защо всеки от нас

...
Лукът е един от най-популярните зеленчуци. Защо всеки от нас
Коментари Харесай

7 здравословни ползи на лука, за които не знаете

Лукът е един от най-популярните зеленчуци. Защо всеки от нас би трябвало да яде повече лук всеки ден? Учени и лекари споделят своите отзиви, като в тази публикация ще ви дадем седем от тях за това кои са изгодите на лука, за които не знаете.

Укрепва имунната система

Лукът е ефикасно средство в битката с настинката и грипа. Затова хората го нарекли " натурален антибиотик ". Фитонцидите, на които е богат зеленчукът, оказват помощ в битката с вирусите и микробите, а витамин С подкрепя организма и укрепва имунната система.

Стимулира храносмилането

Въпреки обстоятелството, че в лука има доста захари, той не би трябвало да се изключва от вашето меню, в случай че желаете да отслабнете. Този зарзават е посочил положителни резултати в процеса на " изгаряне на мазнини ". Стимулира обмяната на веществата, въздейства добре на храносмилането и оказва помощ за изхвърлянето на непотребните течности от  нашето тяло. Има хранителни режими, които предлагат да се яде лучена чорба като първо ядене. Той е апетитен, нискокалоричен, оказва помощ за по-бързо намаляване.
Обелките от лук лекуват. Ето какво!
Обелките от лук имат потвърдени лечебни свойства, чиито резултат е осезателен, в случай че се употребяват постоянно при заболявания на белите дробове, разширени...
Прочети повече
Обогатява тялото с витамини

Ако търсите артикул, богат на етерични масла и органични киселини, не търсете повече от лука, тъй като той съдържа всичко! Витамини от група В, фолиева киселина, витамин С, минерали и флавоноиди. За да намалите острия усет и присъщия мирис на лука, задоволително е да ги мариновате. Нарежете лука, прибавете към него оцет и сложете малко захар, накиснете за 5-10 минути в съд със затворен похлупак.

Полезен за онкозаболявания

Лукът съдържа мощен антиоксидант - флавонол кверцетин. Това вещество има способността да се опълчва на рак, употребява се в онкологията. Високият хранителен банкет на лук е обвързван с понижен риск от рак на гърдата, бъбреците и простатата, както и колоректален рак. Въпреки това, преди да заложите на лука, би трябвало да се консултирате с Вашия доктор.

Намалява равнищата на холестерола
Ценни изгоди за здравето от лука във всичките му разновидности
Лукът е храна, която се употребява всекидневно в кухнята, само че доста от изгодите или свойствата, които способстват за здравето, са от дълго време изве...
Прочети повече
Лукът е богат на серни съединения, които оказват помощ за намаление на равнищата на холестерола в кръвта и са ефикасни за попречване на появяването на плаки по стените на кръвоносните съдове.

Бори се със напрежението

Поради наличието на кверцетин лукът оказва помощ на тялото да се оправи със напрежението. Учените означават способността на зеленчука да работи като успокояващо средство, облекчаващо тревогата и натрапчивите мисли. Лукът е потребен и при бодърствуване, по тази причина се предлага да планирате ястия с него за вечеря.

Грижи се за нашата кожа

Листата на лука са цялостни с каротини, които обезпечават положителното положение на нашата кожа. Лукът бива употребен в националната медицина и за козметична цел – за почистването  на лицето ни  от  досадни лунички и петна. За да ги премахнем, е добре да втриваме в кожата на лицето си всеки ден разрязана половинка свеж лук.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР