Лукът е един от най-популярните зеленчуци. Култивира се почти по

...
Лукът е един от най-популярните зеленчуци. Култивира се почти по
Коментари Харесай

Удивителните средства на баба срещу кашлица

Лукът е един от най-популярните зеленчуци. Култивира се съвсем по целия свят. Дори неприятната миризма и лют усет не понижават потреблението на недопечен лук. На какво дължи триумфа си? В края на краищата, той не се употребява единствено за кулинарни цели, само че също по този начин се смята за лек за някои болести, в това число настинки и неприятната и досадна суха кашлица. Най-популярен е лученият сироп.
Какво съставлява лучения сироп на баба?
 4 хитри метода да режем лук, без да плачем 4 хитри метода да режем лук, без да плачем
Всеки се стреми да заобикаля рязането на лук, тъй като не знае по какъв начин да го направи без да се разплаче.  Със сигурност може да се каже, ч...
Вероятно множеството от нас познават усета на лучения сироп. Това е наслада, смесена с пикантния усет на този зарзават. За това също неприятна миризма. Това не е доста прелестен спомен за деца. Последователните генерации обаче подготвят такова лекарство за своето поколение, с цел да „ хване “ простуда в пъпката. Веднага щом се появи хрема и кашлица, когато е належащо да се отхрачва и прочиства дихателните пътища, сиропът от лук е потребен. И това не е единствено националната мъдрост, потвърдена през вековете. Ефектите от лучения сироп се удостоверяват от лекарите и те разпореждат на майките да подготвят такава примес.
Как да си го създадем?
Това е доста елементарна рецепта. Пропорциите на съставките не са доста значими. И са единствено две: лук и захар.
Лукът би трябвало да бъде нарязан на ситно и посипан със захар. Можете да поставите пласт лук в съд (с капак) и да го поръсите със захар, по-късно различен пласт лук и така нататък Или смесете лука със захар с лъжица. Можете също по този начин да замените захарта с мед или да добавите малко лимонен сок.
 2 съставки и нулев риск от инфаркт – запомнете тази рецепта 2 съставки и нулев риск от инфаркт – запомнете тази рецепта
Здравето е най-важното нещо и по тази причина би трябвало да се грижим за него, в случай че желаеме да се усещаме щастливи. Много постоянно забравяме да обръща...
След към 5 часа лукът отделя сока си, който към този момент може да се даде на болен човек.
Този сироп може да се съхранява в ледник 2 седмици, само че настинката би трябвало да изчезне по-рано. Сокът от два лука е задоволителен за една терапия. Ако е належащо, постоянно можете да приготвите друга партида сироп.
Как да дозираме луковия сироп?
Когато лекувате дребни деца, консултирайте се с Вашия доктор по отношение на дозата лучен сироп. Обикновено се предлага една чаена лъжичка 2-3 пъти дневно.
 Отвара от варен лук прави чудеса при диабет и други болести Отвара от варен лук прави чудеса при диабет и други болести
Рядко сме срещали дом, в който да няма лук. А, вие имате ли? Вероятно. Лукът се употребява в съвсем всяко ядене. Неговите вкусови качества...

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР