Лукашенко ни предложи да се обединим с Русия и Беларус.

...
Лукашенко ни предложи да се обединим с Русия и Беларус.
Коментари Харесай

Президентът на Казахстан: Лукашенко ни предложи да се обединим с Русия и Беларус. Добра шега

Лукашенко ни предложи да се обединим с Русия и Беларус. Добра смешка.

Това разгласи президентът на Казахстан Касим-Жомарт Токаев.

" Преди ден президентът на Република Беларус Александър Григориевич Лукашенко предложи на Казахстан да се причисли към Съюзната страна (наддържавно обединяване сред Русия и Беларус). Е, аз правя оценка тази смешка по достолепие. Не мисля, че има потребност от това, защото съществуват други интеграционни общности, в това число Евразийския стопански съюз. Що се отнася до ядрените оръжия, ние не се нуждаем от тях. Защото ние сме страни по Договора за неразпространение на ядрените оръжия. Ние се съобразяваме с Договора за всеобхватна възбрана на нуклеарните опити и оставаме правилни на отговорностите си към интернационалните контракти ".

Kazakhstan president Kassym-Jomart Tokayev replied to Lukashenko`s suggestions that Kazakhstan join the Russia-Belarus union state to get nuclear weapons " I appreciate the joke. "

Kazakhstan is moving away from the orbit of Russia`s influence.
— Anton Gerashchenko (@Gerashchenko_en)

Беларуският президент Александър Лукашенко заяви, че в случай че която и да било друга страна изиска да се причисли към съюза сред Русия и Беларус, би могло да има " нуклеарни оръжия за всички ", предаде Ройтерс.

Миналата седмица Русия предприе стъпки по проект за разполагане на тактически нуклеарни оръжия в Беларус. Това е първото разполагане на такива бойни глави отвън границите на Русия от разпадането на Съветския съюз през 1991 година и то провокира опасения на Запад, разяснява Ройтерс.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР