Лукашенко направи интересно изказване, от което става ясно, че евентуалното

...
Лукашенко направи интересно изказване, от което става ясно, че евентуалното
Коментари Харесай

Лукашенко: Никой в Беларус няма да подкрепи обединение с Русия

Лукашенко направи забавно изявление, от което излиза наяве, че възможното анексиране на страната от Москва зависи от желанието на беларусите.

А такова нямало.

Президентът на Беларус Александър Лукашенко съобщи, че в неговата страна никой в никакъв случай няма да поддържа обединяването с Русия. Така той разяснява опцията за обединение на двете страни, като означи, че като две самостоятелни страни Руската федерация и Беларус са по-силни, съобщи Факти и Българска телеграфна агенция.

Лукашенко се оплака, че някои от сътрудниците му " не схващат, че би трябвало да има две суверенни самостоятелни страни ". Според Лукашенко самостоятелните страни са способни да „ основат неповторимо обединяване, което ще бъде по-мощно от унитарното “.

" Който и да пристигна след мен, тази позиция (за обединяване с РФ) няма да бъде подкрепена. Две суверенни страни ", сподели Лукашенко. Беларус е най-близкият съдружник на режима на Владимир Путин, който през февруари 2022 година стартира пълномащабна война против Украйна. Беларус не е изпращал свои бойци против Украйна, само че даде територията си на съветските войски за разкриване на още един фронт.

Междувременно стана ясно, че Александър Лукашенко има намерение да взе участие за седми път в президентските избори в Беларус през 2025 година Това сподели той пред кореспонденти в изборна секция в Минск, съобщи Meduza. В същото време той означи, че на никое място по света няма такива „ открити, почтени, кардинални избори, както в Беларус “.

По-рано през днешния ден беларуската опозиционна лидерка в заточение Светлана Тихановска прикани за протест на днешните избори за парламент и локални органи на властта в Беларус.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР