Лукас Саша е един от основните играчи на Лудогорец и

...
Лукас Саша е един от основните играчи на Лудогорец и
Коментари Харесай

Лукас Саша: За мен е важно да играя, треньорът ни помага

Лукас Саша е един от главните играчи на Лудогорец и по тази причина показа упованията си за идния мач с Дунав в понеделник. Това е последното домакинство на разградчани за 2017 година и той чака победа в него. Бразилецът приказва за предаването "Преди кръга " по DIEMA SPORT.

"Миналия сезон Дунав ни сътвори доста проблеми. В първия мач през тази акция обаче ги бихме с 5:0 и имам вяра, че в този момент треньорът ще ни приготви задоволително добре, с цел да повторим този триумф. Обичайно тимовете идват тук и се пазят. "

"От нас се изисква да намираме пространствата, даже да ги няма. Това е концепцията - да не стопираме да опитваме. Понякога вършим и неточности, само че това е обикновено. Разполагаме с футболисти, чийто качества могат да вършат разликата в наша изгода и да ни носят положителни резултати във всеки мач ", съобщи Саша и показа, че няма проблем на позицията си.

"За мен е значимо да играя, без значение на каква позиция. За мен е ужасно, когато съм титуляр. Мисля, че имам качества и в отбрана, и в полузащита. За мен не е от голяма важност на каква позиция ще бъда подложен, значимото е да играя. "

"Когато играеш като бранител, на първо място би трябвало да мислиш за сигурността. После, в случай че имаш сили и благоприятни условия, излизаш в предни позиции, с цел да помагаш и в офанзива. Но ние имаме положителни нападатели и те не се нуждаят от мен ", добави бразилецът и показа каква е ситуацията отвън терена в тима.

"За нас, бразилците, е значимо, че сме дружно. Един до различен сме освен на терена, само че и отвън него. Помагаме си и това ни улеснява, изключително когато времето е студено, както е в този момент. Отиваме си на посетители и се забавляваме ", показа още бразилецът и разяснява огромния преследвач на разрадчани - ЦСКА, за който е играл преди.

"Аз играх в ЦСКА и знам какъв брой огромен клуб са. Имат доста почитатели, желаят да побеждават. И по тази причина, когато са покрай нас, нямаме право на неточности. Трябва да се стремим да не вършим неточности и да побеждаваме ", показа Саша и най-после разяснява представянето на наставника Димитър Димитров-Херо.

"Всеки треньор има своя метод на работа, а за нас е значимо да се приспособяваме към условията. Той работи доста добре, изяснява ни всичко, от нас се изисква да следваме думите му. Той желае да сме 100% във всеки мач, да сме дисциплинирани в отбрана, а в офанзива имаме независимост ", приключи бразилският футболист.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР