Лукас Бротен и Хенрик Кристоферсен донесоха двоен триумф на Норвегия

...
Лукас Бротен и Хенрик Кристоферсен донесоха двоен триумф на Норвегия
Коментари Харесай

Двоен триумф за Норвегия в гигантския слалом в Алта Бадия

Лукас Бротен и Хенрик Кристоферсен донесоха двоен успех на Норвегия в първия от два следващи великански слалома в Алта Бадия (Италия).

След първото втурване по „ Гран Риза “ Бротен бе трети в подреждането зад Кристоферсен и словенеца Жан Кранец, който имаше задатък от цели 0.60 секунди по отношение на Кристоферсен и 0.73 по отношение на Бротен.

Във втория манш обаче сребърният медалист от Олимпийските игри в Пекин по-рано тази година не устоя на напрежението и се смъкна до петото място, откакто даде едвам 24-то време в маншна. Това разреши на Бротен и Кристоферсен да заформят напълно норвежки двубой за успеха, в който успеха бе за Бротен, който приключи надпреварата с общо време от 2:36.35 и задатък от единствено 0.02 по отношение на Принца на Викингите.

Трети на подиума се качи спечелилият от първите два великански слалома за сезона Марко Одермат, който се изкачи с шест места в хода на втория манш. Швейцарецът откри надпреварата, само че се показа незадоволително в първото втурване и бе едвам девети след него.

Във второто обаче той даде второто време, което му разреши да изпревари Алекси Пентюро, Кранец, Марко Шварц, Александър Шмид, Жустин Мюрисие и Лоик Меяр. По-бърз от Одермат във втория манш бе само андорецът Йоан Верду, който бе 28-ми след първото втурване, само че завоюва цели 16 позиции във второто и финишира 12-ти.

В генералното класиране за Световната купа отпред с 696 точки продължава да е Одермат, следван от Александър Омод Килде с 525 и Бротен с 315. Килде взе участие в днешното съревнование, само че не съумя да приключи първия манш и остана с празни ръце.

В борбата за дребния бистър глобус в гигантския слалом водач с 260 пункта още веднъж е Одермат, а на равна втора позиция са Кранец и Кристоферсен, които имат по 185 точки. Днешният победител Бротен е четвърти със 179 пункта.

Програмта на Световната купа при мъжете продължава на следващия ден с още един великански слалом в Алта Бадия, като първия манш ще започва в 11:00 часа българско време, а вторият ще бъде в 14:30 часа.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР