Лука Модрич спечели една от най-ценните индивидуални награди в световния

...
Лука Модрич спечели една от най-ценните индивидуални награди в световния
Коментари Харесай

Лука Модрич превзе трона на Роналдо

Лука Модрич завоюва една от най-ценните самостоятелни награди в международния футбол - The Best FIFA. Това отличие е правоприемник на наградата най-хубав футболист на ФИФА и за първи път от основаването на събитието през 2016 година, то не се печели от Кристиано Роналдо.

Хърватинът победи точно португалеца и Мохамед Салах за скъпата статуетка.

Преди няколко седмици изненадващо Модрич взе премията и за най-хубав футболист за миналия сезон в Шампионската лига.

На блестяща гала в Лондон бе отличен и идеалният тим на годината. В него попаднаха трима международни първенци и петима играчи на носителя на трофея в Шампионската лига - " Реал " Мадрид.

Лионел Меси и Кристиано Роналдо бяха единствените звезди, които не участваха.

Наградата " Пушкаш " за най-красив гол изненадващо отиде при нападателя на " Ливърпул " Мохамед Салах за осъществяването му в мърсисайдското дерби против " Евертън ". Той завоюва вота на почитателите в конкуренцията на задните ножици на Кристиано Роналдо и Гарет Бейл.

За най-хубав треньор бе определен Дидие Дешан, който изведе Франция до втора международна купа в история.

Тибо Куртоа изпревари Каспер Шмайхел и Юго Лорис за наградата най-хубав вратар. За най-хубав млад състезател предстоящо бе избран Килиан Мбапе.

Привържениците на Перу бяха една от атракциите на Мондиал 2018 и по тази причина бяха определени за най-хубави почитатели.

Наградата за феърплей отиде при Леннард Тай, който пропусна мач на своя " Венло ", с цел да подари стволови кафези и да избави човешки живот.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР