Лука Модрич е новият носител на Златната топка. Хърватският плеймейкър

...
Лука Модрич е новият носител на Златната топка. Хърватският плеймейкър
Коментари Харесай

Лука Модрич е новият носител на "Златната топка"

Лука Модрич е новият притежател на " Златната топка ". Хърватският плеймейкър от " Реал " Мадрид завоюва най-ценния самостоятелен приз във футбола със 753 точки. По този метод той постави завършек на траялата 10 години доминация на Лионел Меси и Кристиано Роналдо.

Португалецът е втори тази година с 476 точки, а третото място е за международния първенец Антоан Гризман, който има 414 пункта. Останалите в десетката са Килиан Мбапе, Лионел Меси, Мохамед Салах, Рафаел Варан, Еден Азар, Кевин де Бройне и Хари Кейн.

След като Христо Стоичков завоюва оценката през 1994 година, Лука Модрич се трансформира във втория футболист от Балканския полуостров, който печели " Златната топка ".

2018-а несъмнено се трансформира в паметна за 33-годишния Модрич. Тя обаче не стартира по най-хубавия метод за хърватина, който получи мускулна травма в края на февруари, извадила го от игра за 3 седмици. При завръщането си в игра направи 3 асистенции в три поредни мача, като оказа помощ на своя " Реал " Мадрид да завоюва Шампионската лига за рекорден 13-и път.

Кулминацията обаче занапред предстоеше. С хърватския народен тим, на който Лука е и капитан, той доближи до първи край в историята на балканската страна на международно състезание, където загуби от Франция с 2:4.

Силната игра на Мондиала и ролята, която има за Хърватия, са в основата на извоювания приз за най-хубав състезател на шампионата, който предвещава и паметния трети декември 2018-а година, в който Лука Модрич постави завършек на 10-годишната доминация за трофея на Кристиано Роналдо и Лионел Меси.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР