Лука Марини, който през тази година се бори за световната

...
Лука Марини, който през тази година се бори за световната
Коментари Харесай

Братът на Валентино Роси ще кара в MotoGP през 2021 година

Лука Марини, който през тази година се бори за международната купа в клас Moto2 на международния шампионат по мотоциклетизъм на писта, ще премине в MotoGP през идващия сезон. Италианецът, който е полу-брат на легендата на спорт Валентино Роси ще се състезава за тима на Esponsorama Avintia Racing Ducati където ще си партнира с различен сегашен водач в междинния клас – Енеа Бастианини, чието качване в MotoGP бе оповестено още преди месеци.

Esponsorama Racing is pleased to announce that and will form a team in the 2021 season in the World Championship.
— Esponsorama Racing (@esponsoramagp)
За прекосяването на Марини в кралския клас се говореше през последните два месеца, като се смяташе, че то е единствено въпрос на време да бъде оповестено публично. За да може Марини да се състезава в MotoGP, Роси ще закрие своя тим Sky VR46 Racing в Moto3 и ще употребява спестените разноски с цел да главен екип, състезаващ се в кралския клас. Този екип ще бъде вграден в сегашния тим на Avintia Ducati.

В своята кариера в международния шампионат по мотоциклетизъм Марини има записани общо шест победи, като три от тях за през 2020 година, което го класира на трето място в генералното класиране в Moto2 три кръга преди края. Италианецът има пасив от 23 точки по отношение на водача Сам Лоус, откакто в миналите три кръга той взе точки само във втория уикенд на „ Моторланд Арагон “, до момента в който Лоус завоюва и двете надпревари на испанското трасе, както и това на „ Льо Ман “.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР