Лука ЖайеНад 100 представители на гражданското общество приеха в София

...
Лука ЖайеНад 100 представители на гражданското общество приеха в София
Коментари Харесай

Граждански организации настояват интеграцията на Западните Балкани да е приоритет за ЕС

Лука Жайе

Над 100 представители на гражданското общество одобриха в София документ, с който приканват интеграцията на Западните Балкани да стане приоритет на Европейски Съюз, оповестиха от Европейския стопански и обществен комитет.
„ Бъдещето на района е европейско бъдеще “, акцентира в изявлението си преди конференцията господин Лука Жайе, ръководител на Европейския стопански и обществен комитет. „ Убеден съм, че както за Европейски Съюз, по този начин и за страните от Западните Балкани няма друга опция с изключение на да вършат непрестанни, трансформиращи и устойчиви стъпки към цялостното участие. “
Икономиките на страните от Западните Балкани не престават да бележат напредък, само че все пак страните от района остават измежду най-бедните в Европа. Според прогнозите цялостното доближаване с виталния стандарт на Европейски Съюз може да отнеме 40 години. Участниците препоръчваха, когато се прави оценка на осъществяването на критериите за участие в Европейски Съюз, да се правят оценка общественото, икономическото и териториалното доближаване.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР