Лука Дончич вкара 30 точки от рекордните си за сезона

...
Лука Дончич вкара 30 точки от рекордните си за сезона
Коментари Харесай

Лука Дончич вкара 44 точки за Далас при успеха над Орландо Меджик с 114:105

Лука Дончич вкара 30 точки от рекордните си за сезона 44 преди почивката, а Далас Маверикс се наложи над Орландо Меджик със 114:105. Новобранецът в НБА Паоло Банкеро остана единствено с 18 точки за Орландо.

Далас е на 10-о място в Западната конференция с баланс 3/3 след тази победа, до момента в който Меджик са на дъното на Изток единствено с един триумф от 7 мача. 19-годишният Банкеро, който пристигна тази година от Университета Дюк като номер 1 в драфта за Орландо, за първи път от началото на сезона приключва мач с под 20 точки. Той вкара 6 от 20 опита от общоприета игрова обстановка и единствено веднъж от шест опита от тройката.

Тим Хардуей Джуниър, който влезе от пейката за Далас, завърши мача с 21 точки.

Лос Анджелис Лейкърс реализира първа победа от началото на сезона, надделявайки над Денвър със 121:110. ЛеБрон Джеймс вкара 26 пункта, а Антъни Дейвис добави 21 за триумфа. Лейкърс беше до през днешния ден последния тим без победа, само че Ръсел Уестбрук като че ли откри формата си и беше в поддръжка на Джеймс и Дейвис, добавяйки 18 точки за триумфа.За гостите от Денвър Никола Йокич осъществя 23, а Джамал Мъри остана с 21.

Ню Орлиънс Пеликанс реализира изненадваща победа над Клипърс като посетител със 112:91. Зион Уилямсън се отличи с 21 точки и 12 битки, а Си Джей Маккалъм добави 22. Уилямсън пропусна последните два мача на отбора си, защото имаше проблеми в дясното бедро и долната част на кръста.

Норман Пауъл влезе от пейката, само че беше потребен с 18 точки за Клипърс, до момента в който Пол Джордж и Маркъс Морис останаха надлежно с 14 и 12. Кауи Леонард остана още веднъж отвън терена поради контузия, а Клипърс инкасираха четвъртото си проваляне през сезона.

Финикс продължи с отличното си показване и записа 5-а победа, с която дели върха в Западната конференция с Портланд. Слънцата този път удариха Хюстън Рокетс вкъщи със 124:109, като Дивайн Буукър наниза 30 точки, а Кам Джоунс добави 19.

Буукър вкара 14 пункта от 24 опита от общоприетоо игрово разстояние на връх 26-ия си рожден ден, а Крис Пол оказа помощ за триумфа с 15 асистенции. Кевин Портър-Джуниър отговори с 26 точки за Хюстън, които са последни на Запад.

Бостън записа 4-а победа в 6 мача от началото на сезона при 112:94 над Вашингтон вкъщи и е 3-и на Изток. Джейлън Браун блесна с24 точки и завоюва надстрелването с Брадли Бийл, който пък пропусна първите 11 шута в мача. Все отново той завърши с 12 пункта и 8 асистенции за гостите.

Джейсън Тетъм остана с 23 точки, включително пет тройки за Бостън, а Малкълм Брогдън почна като запаса, само че наниза 21 точки.

Друг от водачите на Изток – Кливланд, записа пета победа, справяйки се вкъщи с Ню Йорк Никс със 121:108. Донован Мичел осъществя 38 точки и записа рекордните през сезона за себе си 12 асистенции. Кевин Лав се намеси пък в четвъртата част на мача, когато вкара 16 от всичките си 29 точки.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР