Лука Дончич още няма и минута в НБА, но вече

...
Лука Дончич още няма и минута в НБА, но вече
Коментари Харесай

Дълга и успешна кариера очаква Дончич в НБА

Лука Дончич още няма и минута в НБА, само че към този момент му предсказват дълга и сполучлива кариера при най-хубавите. Бившият му съотборник в Реал (Мадрид) Серхио Родригес счита, че младата словенска звезда ще отговори на високите упования и ще се показа на нужното равнище в Лигата. Самият Родригес e наясно с това какви са действителностите в НБА, тъй като през 2006 година бе определен под №27 в Драфта от Финикс, а в следствие прекара общо пет сезона в съставите на Портланд, Сакраменто, Ню Йорк и Филаделфия, постигайки по 4.9 точки и 3.4 асистенции приблизително на мач в 353 дуела.

“Той е доста квалифициран. Наистина приказваме за доста огромен състезател, който е извънредно зрял за възрастта си. Очаква го дълга и сполучлива кариера в НБА. В интерес на истината, Далас е организация, в която Лука ще пасне перфектно”, разяснява Родригес, представен от испанската организация EFE.

“Не знам дали още веднъж бих заиграл в НБА. Не възнамерявам бъдещето си за дълъг интервал от време, а ходя малко по малко. В ЦСКА се усещам удобно, тъй като се приспособих добре както към клуба, по този начин и към метода на живот в Москва. Виждам се тук в близко бъдеще”, добави Родригес по адрес на своите проекти за идващите сезони.

32-годишният испанец подписа с съветския отбор през предходната година в дебютния си сезон за тима бе на висота с 13.8 точки, 4.9 асистенции и 0.8 отнети топки в 36 мача от Евролигата. Той игра с Дончич в Реал от 2014 до 2016 година.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР