Лука Дончич не спира да изумява в новобранския си сезон

...
Лука Дончич не спира да изумява в новобранския си сезон
Коментари Харесай

Рекордната вечер на Лука Дончич

Лука Дончич не стопира да изумява в новобранския си сезон с Далас, а следващото му ослепително показване пристигна при домакинското проваляне със 120:123 от Торонто. 19-годишният словенски феномен си резервира място в историята, откакто приключи с “трипъл-дабъл”, който бе в действителност впечатляващ - 35 точки (личен връх за него в Лигата), 12 битки и 10 асистенции.

Luka Doncic is the 7th rookie in NBA history with a 35-point triple-double.

The other 6 players to do it are all either Hall of Famers or Stephen Curry. pic.twitter.com/K7lpBFENcr
— ESPN Stats & Info (@ESPNStatsInfo) January 28, 2019
Със статистиката си против Раптърс Лука се трансформира в най-младият баскетболист в историята на НБА, който записва “трипъл-дабъл” с 30 или повече точки, само че това надалеч не бе всичко. Дончич се подреди до шестима други играчи, реализирали “трипъл-дабъл” с 35 осъществени точки в новобранския си сезон - Стеф Къри, Джейсън Кид, Майкъл Джордан, Оскар Робъртсън, Джери Уест и Елджин Бейлър. От въпросния лист само Къри не е в Залата на славата, само че евентуално и това ще се случи в един миг.

Luka Doncic is the first teenager in NBA history with a 30-point triple-double.

He has 2 of the 3 triple-doubles by teenagers in NBA history (Markelle Fultz has the other). pic.twitter.com/qfKJRB0kl9
— ESPN Stats & Info (@ESPNStatsInfo) January 28, 2019
Дончич измести от върха на класацията на младоците ЛеБрон Джеймс, който реализира “трипъл-дабъл” с 30 точки на 20 години и 100 дни. Лука го прави на 19 години и 333 дни, по-малко от месец преди двадесетия си рожден ден.

Luka Doncic becomes the youngest player in NBA history with a 30-point triple-double pic.twitter.com/fN5xKGtFfQ
— ESPN (@espn) January 28, 2019
С втория си мач с най-малко 3х10 в разнообразни категории, Дончич към този момент е първият НБА състезател, записал повече от един “трипъл-дабъл” до момента в който към момента е младеж. Досега през сезон 2018/2019 някогашният баскетболист на Реал (Мадрид) има междинни индикатори от 20.5 точки, 6.9 битки, 5.4 асистенции, 1.1 отнети топки и 2.4 осъществени тройки на мач. В цялата история на Асоциацията единствено шестима други баскетболисти (Ръсел Уестбрук, Джеймс Хардън, Кевин Дюрант, ДеМаркъс Казънс, Трейси МакГрейди и Антоан Уокър) са имали сходна статистика (20-6.5-5-1-2) в границите на цялостен сезон, само че нито един от тях не го е правил като новобранец.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР