Луис Суарес си спечели прякора Канибала заради опитите да използва

...
Луис Суарес си спечели прякора Канибала заради опитите да използва
Коментари Харесай

Канибалска история мотивира „урусите“

Луис Суарес си завоюва прякора Канибала поради опитите да употребява зъбите си против съперниците на терена. Известният случай с ухапването на италианеца Джорджо Киелини на предходното международно състезание в Бразилия бе предхождано от сходна офанзива против Бранислав Иванович от „ Челси “, до момента в който уругваецът беше състезател на „ Ливърпул “. Тогава стана ясно, че Луисито е имал сходни прояви още в детските мачове.

Но склонността му да хапе хора в действителност е като детска пакост спрямо различен в отбора на „ урусите “ – Густаво Сербино. 66-годишният мъж е един от оживелите от авиокатастрофата на чилийския тим по ръгби „ Старите християни “ през 1972-а. Самолетът на спортистите се разрушава в непристъпните скатове на Андите и ги оставя на без храна и облекла на място, където човек надали би могъл да преживее и няколко дни. 16 от пасажерите, измежду които няколко ръгбисти, съумяват да преживеят месеци, като даже се хранят от труповете на умрелите. Историята придобива голяма известност, откакто през 1993-а по нея е изработен филмът „ Жив “.

От 12 години Сербино е в екипа на уругвайския селекционер Оксар Табарес и извършва ролята на мотиватор.

„ Казвам на играчите, че с цел да постигнеш невероятни резултати, би трябвало да направиш невероятни неща – споделя мъжът. – Трябва да го поискаш, да повярваш, че е допустимо и да дадеш всичко от себе си. А на Луис споделих, че човек може да се посрещне всичко, което жестоката орис му сложи пред него. “

Снимка: Twitter
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР