Луис Суарес е постигнал принципна договорка с Ювентус за трансфера

...
Луис Суарес е постигнал принципна договорка с Ювентус за трансфера
Коментари Харесай

Суарес се разбрал с "Ювентус". Казус с паспорта му бави трансфера

Луис Суарес е постигнал кардинална сделка с " Ювентус " за прехвърлянето си от " Барселона ". Това оповестява Би Би Си.

Английското издание разкрива, че уругваецът е подготвен да заплати на каталунците сумата на заплатите си за сезон 2020/2021, с цел да може да си тръгне от " Камп Ноу " като свободен сътрудник. Той има контракт до края на настъпващия футболен сезон, само че в случай че играе допълнително от 60% от мачовете в него, срокът на договора се удължава с още година.

Така Суарес може да се раздели с " Барселона " като свободен сътрудник или против незначителната на фона на многомилионните прехвърляния сума от 23 млн. евро, колкото е годишната заплата на футболиста.

Снимка: Getty Images

Още един проблем би трябвало да решат в " Ювентус " преди да привлекат Суарес и той е с паспорта му. Съпругата на футболиста София Балби има италиански паспорт, което е задоволително за управляващите в Испания да считат Суарес за европеец. В Италия обаче нещата не стоят по този начин и най-вероятно ще се наложи уругваецът да кандидатства за италианско или испанско поданство или да премине през събеседване със съответните органи в Италия. Тази процедура би лишила към седмица.

Луис Суарес мина от " Ливърпул " в " Барселона " през 2014 година Футболистът беше в основата на спечелването на 4 трофеи на Испания и 4 Купи на края от страна на каталунците. Той взе присъединяване и в триумфа на отбора в Шампионската лига през сезон 2014/2015.

След разгрома на " Барса " от " Байерн " Мюнхен с 2:8 в Шампионската лига, в клуба настъпиха редица разтърсвания. Треньорът Кике Сетиен беше сменен от Роналд Куман. Нидерландецът организира диалози със звездите в отбора, като в испанските медии се появиха информации, че е декларирал на Суарес, че няма да разчита на него в идващите мачове.

Пръв предпочитание да напусне клуба изрази Лионел Меси. Аржентинецът и " Барса " към момента са в развой на договаряния, като " ябълката на раздора " е откупната уговорка на аржентинеца. Той твърди, че може да си тръгне от отбора когато и да е, до момента в който каталунците са безапелационни, че идващият му клуб би трябвало да заплати 700 млн. евро.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР