Луис Ортис не е смятал, че посещението на доктор преди

...
Луис Ортис не е смятал, че посещението на доктор преди
Коментари Харесай

Боксов мач пропадна заради допингиран кубинец

Луис Ортис не е считал, че визитата на лекар преди две години ще има толкоз тежки последствия за него сега.

Кубинският боксьор в тежка категория беше диагностициран с хипертония и преди осем месеца стартира да приема лекарство, предписано от доктор, само че медикаментът съдържал два диуретика, които са неразрешени от Доброволческата антидопингова организация (WADA).

Ортис (27-0, 23 КО) трябваше да се изправи против първенеца в тежка категория на WBC Дионтей Уайлдър (38-0, 37 КО) на 4 ноември в Бруклин, Ню Йорк. Битката обаче пропадна, защото Ортис се провали на допинг тест преди началото на срещата, който се оказа позитивен точно за двете субстанции. По-късно кубинеца бе сменен от наложителния кандидат на Уайлдър, Бърмейн Стивърн.

Големият проблем в тази ситуация на Ортис е обстоятелството, че той и неговия екип не са уведомили WADA за предписаното лекарство при попълването на документите за протокола за тестване на неразрешените субстанции. Ако Ортис или неговите ръководители авансово се бяха съветвали с WADA за лекарството, евентуално нямаше да възникне проблем.
"Това е рецепта, написана от лекар. Единствената неточност е, че не се консултирахме с WADA за лекарството, което одобрявах по наставление ", съобщи Ортис.

Ортис не има вяра, че Уайлдър дествително е подготвен да се бие с него. Той усеща, че Уайлдър търси излаз от тази среща. Ортис бе третият конкурент на американеца през последните две години, който бе изтеглен от борба поради несполучлив допинг тест.

"Уайлдър се опасява от мен и не желае да се срещнем. Бях подготвен, щях да го размажа. Не съм изгубил религия и не съм изтощен, както споделят някои хора ", добави Ортис.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР