Луис Карвальо е поредният, подкрепящ Роджър Федерер след казуса, който

...
Луис Карвальо е поредният, подкрепящ Роджър Федерер след казуса, който
Коментари Харесай

Турнирен директор призна, че Федерер се ползва с преференции

Луис Карвальо е следващият, подкрепящ Роджър Федерер след проблема, който сътвори Жулиен Бенето. Френският тенисист съобщи, че швейцарецът се употребява с преференциални условия на Откритото състезание на Австралия, като играе постоянно във вечерната сесия.

Карвальо е шеф на шампионата от сериите ATP 500 в Рио де Жанейро от 2014, а от тази година заема същата служба на конкуренциите в Чънду и Шънджън. Той даде по-различна позиция, защото е директен участник в това Рафаел Надал да играе всичките си мачове в Рио от 2014 до 2016 във вечерната сесия.

„ Вижте, прочетох мненията на Бенето. Това, което би трябвало да вземете под внимание, не са единствено желанията на играчите “, показа Карвальо. „ Тенисът е бизнес и ние се нуждаем да разполагаме с най-хубавите играчи в най-хубавото време. Вечерните мачове са в „ прайм тайма “, изключително през седмицата, когато множеството хора идват да гледат събитието вечерта.

Нормално е най-хубавите играчи – тези, които са спечелили най-вече трофеи и са най-високо сложени, да се състезават в най-хубавото време. Нямаме нищо срещу другите тенисисти. Когато отидеш на концерт, искаш да видиш осъществяването на най-хубавия диджей “, изясни обстановката турнирният шеф на Rio Open.

„ Разбирам мненията на Бенето, само че, от моя позиция, не се опитваме да фаворизираме играчите, а нашия бизнес, интереса на спонсорите, на почитателите и на малките екрани. Иначе шампионатите ще загинат “, съобщи Луис Карвальо.

TennisKafe.com
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР