Луис Хамилтън ще смени цвета на състезателния си комбинезон и

...
Луис Хамилтън ще смени цвета на състезателния си комбинезон и
Коментари Харесай

Официално: Ферари взема Хамилтън

Луис Хамилтън ще смени цвета на спортния си комбинезон и ще бъде в алено от идната година. Трансферът на седемкратния международен първенец във Формула 1 във “Ферари ” бе доказан от " Мерцедес ". Нещата сякаш започнаха през предходната пролет след диалог на британския водач с Джон Елкан, един от огромните началници в Скудерията. След като през август Хамилтън публично възобнови контракта си с “Мерцедес ”, всички чакаха, че работата е завършена.

Преговорите обаче са траяли, а от страна на именития италиански тим е взел участие шефът Фредерик Васьор, за който Луис кара в евросерията на F3 и GP 2. Контрактът на Хамилтън с “Мерцедес ” е за една година с алтернатива да бъде удължен за още една. Това значи, че от началото на 2025-а той е свободен да подпише с различен отбор. Карлос Сайнц ще отстъпи мястото си на Луис, който ще стане съотборник на Шарл Льоклер, чийто контракт бе възобновен през предходната седмица. Целият екип на “Мерцедес ” е бил известен на специфична среща в Бракли през днешния ден от шефа Тото Волф и техническия шеф Джеймс Алисън, че Хамилтън напуща в края на сезона.

“Всеки водач на стартовата решетка би бил благополучен да има Луис за съотборник ”, сподели Льоклер още през юни, когато слуховете за трансфер се ускориха.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР