Луис Енрике вече няма да бъде селекционер на Испания, съобщи

...
Луис Енрике вече няма да бъде селекционер на Испания, съобщи
Коментари Харесай

Луис Енрике вече не е треньор на Испания

Луис Енрике към този момент няма да бъде селекционер на Испания, заяви президентът на Испанската футболна федерация Луис Рубиалес на конференция. Специалистът е решил да напусне поста заради персонални аргументи. Мястото на Луис Енрике ще бъде заето от Роберт Морено, който ръководеше испанците в последните три мача.

OFICIAL | Robert Moreno, nuevo seleccionador de la @SeFutbol.

¡Mucha suerte, míster!#UnidosPorUnRETO

Más info: https://t.co/ArSXJR5JI9 pic.twitter.com/1LaSSm1Cxc
— Selección Española de Fútbol (@SeFutbol) 19 юни 2019 година
Енрике бе отпред на Ла Фурия 11 месеца. Той бе назначен предходната година след неуспеха на Испания на Мондиал 2018 в Русия.

" Ние уважихме решението на Луис Енрике, който ни сподели, че не може да продължи да бъде треньор на тима. Оставаме с най-хубави усеща към него и вратите ни постоянно са отворени за него ", сподели Рубиалес.

" Да застанеш отпред на Испания е огромно предизвикателство и отговорност. Ще дам най-хубавото от себе си да работя за моята татковина. Аз съм до Луис Енрике 9 години и той ми е повлиял освен като треньор, само че и като човек. Благодаря му за всичко ", сподели Морено.

Испания е отпред в група F на европейските квалификации, като има цялостен актив след четири мача. " Ла Фурия " води пред Швеция и Румъния, които имат по 7 т.

Морено е четвъртият селекционер на Испания в последните 12 месеца. Хулен Лопетеги бе уволнен два дни преди началото на Мондиал 2018, а Фернандо Йеро последва ориста му след края на международното състезание в Русия.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР