Луфтханза (Lufthansa) постигна споразумение за намаляване на разходите с първата

...
Луфтханза (Lufthansa) постигна споразумение за намаляване на разходите с първата
Коментари Харесай

Кабинният персонал на Луфтханза прие плана за икономии

Луфтханза (Lufthansa) реализира съглашение за понижаване на разноските с първата група чиновници, което ще ѝ помогне да преодолее финансовите усложнения, провокирани от коронавирусната пандемия, съобщи ДПА. Стюардите и стюардесите са одобрили препоръчаните условия по колективния договор с болшинство от 87,9 % посредством скрито гласоподаване, извършено от синдиката УФО (UFO).

Ръководителят на профсъюза Николай Баублис разгласи съглашението през днешния ден, добавя Българска телеграфна агенция. Авиокомпанията обаче към момента не се е договорила с водачите, а договарянията с наземния личен състав са прекъснати. Без днешната договорка 2600 позиции на обслужващи полетите чиновници щяха да бъдат съкратени.

Сега близо 22 000 стюарди и стюардеси няма да получат нарастване на заплатите, ще правят повече почасов труд и ще бъдат лишени от придобивки.

Синдикатът упорства за договаряния по значими елементи от проекта и за съответни оферти. Луфтханза може да приключи контракта с двуседмично предупреждение, в случай че икономическите условия се влошат трагично, прецизира ДПА.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР