Lufthansa спира полетите до Киев и Одеса

...
Германската авиокомпания Lufthansa съобщи, че от утре ще преустанови полетите
Коментари Харесай

Германската авиокомпания Lufthansa съобщи, че от утре ще преустанови полетите до украинската столица Киев заради нарастващите опасения от руска инвазия.

Авиокомпанията заяви, че ще спре и полетите до Одеса, ключово пристанище на Черно море.

"Безопасността на нашите пътници и членове на екипажа е наш основен приоритет по всяко време", заявиха от Луфтханза.

Днес министър-председателят на Великобритания Борис Джонсън предупреди, че Русия планира "най-голямата война в Европа от 1945 г. насам".

Миналата седмица холандската авиокомпания KLM заяви, че спира полетите до Киев. Lufthansa заяви, че ще извършва полети и днес, преди спирането да влезе в сила в понеделник. Очаква се забраната да остане в сила до края на февруари.

В събота Министерството на външните работи на Германия призова своите граждани да напуснат Украйна "сега". То заяви: "Ако има руско нападение срещу Украйна, възможностите за подпомагане на германските граждани са много ограничени".

От Lufthansa заявиха, че продължават "да следят ситуацията отблизо и са в тесен контакт с националните и международните власти".

В съобщението им се казва още: "Засегнатите клиенти ще бъдат информирани и билетите им ще бъдат презаверени с алтернативни самолетни връзки"./БГНЕС, Би Би Си
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР