Лудогорец започна със загуба участието си в , след като

...
Лудогорец започна със загуба участието си в , след като
Коментари Харесай

"Лудогорец" се препъна в шампиона на Косово в първия си мач в Шампионската лига

Лудогорец " стартира със загуба присъединяване си в, откакто отстъпи с 0:2 в гостуването на косовския отличник " Балкани " в мач от втория прелиминарен кръг.

Визитата в Прищина се оказа доста сложна за българския състав, който не намираше отговор на дейностите на домакините.

Меритон Кореница откри в последната минута на първото полувреме, а в 55-ата минута се разписа и Чендрим Зиба. Въпреки началната фаза на шампионата срещата се организира при високо движение, а съдията Гал Лебовиц остави и по-свободна игра.

" Лудогорец " имаше два положителни шанса в срещата - единият беше удар с глава на Педро Нареси, а в края на дуела Доминик Янков уцели страничния дирек.

" Балкани " беше по-агресивният тим и през цялото време опита да се възползва от своето домакинско преимущество. пусна в стартовия си състав едно от новите попълнения - левият бек. Атаката поведе Матиас Тисера, подкрепян от Кирил Десподов и Кайо Видал.

Българският първенец трябваше да прави и насилствена смяна, откакто Аслак Фон Витрин получи травма.

Няколко пъти преди почивката вратарят на " Лудогорец " Серджио Падт трябваше да се намесва и да стопира удари на домакините. В добавеното време на първата част обаче нидерландецът нямаше по какъв начин да избави. След груба неточност в отбрана Кореница изстреля топката по диагонала, топката рикошира в крайници на Хайстер и влетя в мрежата.

След паузата " Балкани " стигна и до втори гол. Влезлият от пейката Пипа остави непокрит футболист на домакините зад тила си, освен това при центриране от директен свободен удар. Зиба се възползва и вкара от няколко метра.

Веднага след попадението " Балкани " можеше да стигне и до още едно, само че Падт направи значимо избавяне.

От този миг " Лудогорец " се постара да стигне до гол, само че срещаше добра организация против себе си. Първият прецизен удар за българския тим беше в 67-ата минута, когато Нареси стреля с глава, само че вратарят на домакинския отбор се намеси.

В края на срещата Доминик Янков ритна топката около вратаря на " Балкани ", само че тя срещна страчния дирек.

Реваншът е на 19 юли в Разград от 21 ч.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР