Лудогорец загуби с 2:4 от Динамо Загреб в един нервен

...
Лудогорец загуби с 2:4 от Динамо Загреб в един нервен
Коментари Харесай

Лудогорец плати сметката в най-неприятния момент

Лудогорец загуби с 2:4 от Динамо Загреб в един нервозен дуел с доста решителни и верни решения на френския арбитър Беноа Бастиен. И тъй като съдийството ще бъде основната опорна точка на делиорманската агитация, ще напиша, че французинът не направи нито една неточност в отсъжданията си и сложи при идентични условия и двата противника. Но Лудогорец не е привикнал да играе при равни условия, тъй като доста от точните отсъждания на Бастиен щяха да бъдат спестени от всеки български съдия. И без никакво зложелателство – сметката се заплаща, за жалост, в най-неприятния миг.

За шеста поредна година Лудогорец опропастява най-важните си два мача през сезона. Серията потегли от Апоел Беер Шева, мина през МОЛ Фехервар, Ференцварош, Мидтиланд, Малмьо и в този момент Динамо Загреб. С датския отбор мачът беше единствено един в Разград и тогава Божидар Краев направи историческото си просветление за риалити чека. И още веднъж Лудогорец получи запълнен от действителностите в същински футбол риалити чек. Защото едно е да мачкаш по всички вероятни способи в България, напълно друго е да ти свири Бастиен по разпоредбите. И тогава истината заблестява ослепително.

По формулировка мач с шест попадения получава определението театър. Но на „ Максимир “ кой знае какъв театър не се състоя. Динамо вкара бърз гол, по-късно остана и с човек повече. Към края на полувремето на таблото светеше класиката 3:0. И най-неочаквано гостите се върнаха в мача без да поставят по тази причина никакви старания. В продължението на първото полувреме националът на Хърватска Шутало асистира на Десподов, а при започване на второто щастливецът от мача в Разград Перич разбра, че монетата има и друга страна, откакто несъзнателно топката го удари в ръката. И замириса на ново разградско знамение, подклаждано от изцяло несъответстващата тактичност на Анте Чачич. На почивката пенсионера направи трите допустимо най-безумни смени. Извади Ристовски, Мишич и Батурина и целият порядък в играта на Динамо отиде на кино. И неслучайно стадиона се изправи на крайници с освирквания, тъй като футболът, който виждаха на терена бе неприличен. И Бодьо/Глимт не е Лудогорец, а Динамо може да се запише до достижението на Рома!

Утре е първи януари за футболния план на Лудогорец Разград. На 99 % е несъмнено, че ще има нов треньор и циркаджийските осъществявания на Шимунджа със символичните белезници ще са последния спомен от неговия престой у нас. Но нищо няма да се промени в конфигурацията на българския клубен футбол. Статуквото остава непроменено и следващата година по същото време ни чака седмия следващ опит. В Разград имат цяла година пред тях да намерят верния метод за единствените им два значими мача в целия сезон. А сигурно спомените от „ Анфийлд “, „ Бернабеу “, „ Емирейтс “ и „ Парк дьо Пренс “ към този момент не топлят Всемогъщият Домоуправител на българския футбол.

Жаклин Михайлов, Тема Спорт
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР