Лудогорец загуби с 0:1 от Цървена звезда в предпоследния си

...
Лудогорец загуби с 0:1 от Цървена звезда в предпоследния си
Коментари Харесай

Лудогорец падна и в Белград

Лудогорец загуби с 0:1 от Цървена звезда в предпоследния си мач от група F на Лига Европа. Победата на " звездашите " донесе Мирко Иванич (57). Загубата изхвърли Лудогорец от европейската сцена, тъй като остава финален в групата. При победа отборът от Разград имаше очаквания да приключи трети и да продължи в новия шампионат Лигата на конференциите, само че при стечението на събитията даже и успеха оставяше " орлите " на дъното. Лудогорец отстъпи с 0:1 на Цървена звезда и в Разград, като остава на последното място единствено с 1 т. в актива си. Сръбският гранд оглави класирането с 10 т. Втори е Брага с 9, откакто падна с 2:3 от Мидтиланд, който събра 8 т. и е на третата позиция, която дава право на присъединяване в Лигата на конференциите напролет. Мидтиланд гостува на Лудогорец в последната среща от група F. Двубоят на стадион " Райко Митич " в Белград се игра пред към 15 хиляди деца. Цървена звезда беше осъдена от УЕФА за една среща пред празни трибуни поради случаите, провокирани от техни почитатели в семейството на Мидтиланд, само че разреши на стадиона да участват деца до 14-годишна възраст. " Звездашите " се възползваха и се радваха на поддръжка и против Лудогорец, пускайки безвъзмезден вход за малчуганите. Условието бе на всеки 7 деца да има по един пълновръстен компаньон.Треньорът на Лудогорец Станислав Генчев изненада противника с вратарска рокада. Вместо Кристиян Кахлина, който обичайно пазеше в европейските мачове, довечера под рамката застана Серджио Падт. Той пази на висота, намесвайки се уверено в няколко обстановки. В отбрана пък вместо Оливие Вердон игра Георги Терзиев, който си партнираше с Игор Пластун. По крилата атакуваха Кирил Десподов и Мавис Чибота, а на върха на офанзивата бе Пиерос Сотириу.
Бившият вратар на Лудогорец Милан Борян пази вратата на Цървена звезда и не разреши да му бъде маркиран гол.
Малко преди почивката Кирил Десподов бе фаулиран и получи здравна помощ, като напусна накуцвайки терена. Националът ни обаче стисна зъби и излезе за втората част. В 54-ата минута той падна за дузпа сред двама играчи на Звезда, само че съдията Хосе Мария Санчес от Испания остана безгласен. Секунди по-късно Милан Павков опитва да вкара от дребен ъгъл, Падт избави. В 57-ата обаче сърбите поведоха. Икоко не съумя да почисти топката, която му беше отнета от Мирко Иванич, който напредна и от към 25 м с топовен изстрел прониза Падт. Футболистите на Станислав Генчев разчитаха най-вече на контраатаки. Серджио Падт избави рискови удари на Павлов и Иванич, а в добавеното време резервата Дорин Ротариу даже можеше да изравни, само че Милан Борян се намеси уверено и резервира трите точки за Звезда.
Поражението обаче трансформира „ орлите “ и в притежателите на неприличен антирекорд в Европа. Разградчани станаха първият тим, който има 17 следващи мача без победа в срещи от груповата фаза на Лига Европа и последвалите ги елиминационни кръгове. До момента Лудогорец делеше антирекорда с норвежкия Розенборг, само че с провалянето от Цървена звезда го задмина.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР