Лудогорец загуби от ЦСКА и отпадна в четвъртфиналите в турнира

...
Лудогорец загуби от ЦСКА и отпадна в четвъртфиналите в турнира
Коментари Харесай

Вижда ли се краят на доминацията на "Лудогорец"

Лудогорец " загуби от ЦСКА и отпадна в четвъртфиналите в шампионата за Купата на България. Сам по себе си този факт не може да бъде толкоз неочакван, откакто се случва за втора поредна година. В среща сред двата огромни любимеца за оценката е естествено да се чака отпадане на един от тях.

Загубата обаче пристигна в миг, в който рядко се случва отборът от Разград да бърка. По традиция съставът постоянно е доста съсредоточен, мощен и стабилен, влизайки в последните месеци от сезона. Този път обаче " Лудогорец " беше надигран по всички параграфи от ЦСКА и тъкмо това повдига по-сериозните въпроси.

Логично незабавно се появиха въпроси вижда ли се краят на хегемонията на отбора от Разград. След седем следващи трофеи този път " Лудогорец " наподобява уязвим. От другата страна почитателите на ЦСКА незабавно се ентусиазираха от успеха и към този момент чакат отборът им да насочи съществено предизвикателство към първенеца.

Само след два дни следва нов конфликт сред двата отбора, този път за шампионата. Въпреки че по-късно ще остават осем кръга до края на сезона, този мач може да покаже дали се задава промяна на караула в българския футбол.

Играта на отбора

" Лудогорец " беше оздравял със личното си лекарство, това можем да заключим след дуела в Разград в сряда вечер. ЦСКА беше по-агресивният тим и правеше това, което " Лудогорец " умее най-добре - печелеше топката в средата на терена и развиваше доста бързо офанзивите си. Червените впечатлиха и по метода, по който пресират първенеца.

Домакините бяха надалеч от познатото си равнище. Дори и когато ЦСКА отпадна физически след 70-ата минута, отборът от Разград не съумя да направи кой знае какво. Единственото чисто голово състояние за 90 минути пристигна в самия край, когато Вандерсон удари греда.

" Твърде рано е да приказвам за аргументите за загубата, би трябвало да изгледам още един път мача. Не играхме този футбол, който можем. Твърде бързо губехме топката, а това е нашата мощ - да направляваме събитията ", сподели треньорът на първенците Стойчо Стоев.

" Създадохме доста условия за контраатаки. Прибързвахме с решенията си. Играхме и с много дълги топки, което не е присъщо за нас. Хубавото е, че това не е мач за състезание ", добави той.

 Вижда ли се краят на превъзходството на
© LAP.bg

Големият проблем за " Лудогорец " в дуела за купата се оказа не толкоз загубата, а играта на тима. За разлика от предишни провали на собствен терен, които са единствено две в последните 18 месеца, в този момент първенците бяха надиграни.

" Лудогорец " загуби и от " Локомотив " (Пловдив) на своя стадион при започване на август. Тогава обаче съставът, воден от Пауло Аутуори, пропусна няколко отлични шанса, а гостите от Пловдив вкараха с единствения си удар в дуела.

Предишната загуба на отбора в Разград беше през сезон 2017-18 и тя още веднъж беше от ЦСКА. Тогава алените обърнаха противника си след закъснение с 0:1. В дуела обаче гостите имаха огромен шанс, тъй като до почивката " Лудогорец изпусна половин дузина голови положения.

Без суматоха

Най-добрата вест за " Лудогорец " е, че миналият мач не беше за състезание. Въпреки отпадането от Купата на България най-голямата цел пред първенците си остава точно купата. С оглед на показаното в сряда разградчани се нуждаят от огромна смяна в играта си, с цел да завоюват. Или най-малко да не вършат толкоз груби неточности в отбрана.

Стойчо Стоев има и опрощение, откакто най-стабилният му бранител Антон Недялков не игра, а точно от лявата зона на защитата пристигнаха огромните проблеми. В мача в събота на линия от първата минута ще бъде и капитанът Светослав Дяков, който остана на пейката в сряда.

 Вижда ли се краят на превъзходството на
© LAP.bg

Инерцията, която ЦСКА натрупа с успеха за купата, както и настроението в аления лагер могат да се окажат проблем пред първенеца. С оглед на създалата се обстановка в Първа лига и минималната разлика сред тях (3 точки), то в сметките на ЦСКА влиза и равенството.

След това алените одобряват първенеца на " Българска войска ", където могат да разчитат и на домакинско преимущество.

" Футболистите са привикнали да играят напрегнат. Трябва да поправяме нещата, с цел да изглеждаме друго в събота. Ще направя всичко допустимо това да се случи ", сподели Стойчо Стоев след дуела. Изпълнителният шеф Ангел Петричев също даде обещание отборът да наподобява по различен метод.

Двубоят в събота ще има огромна цена. Евентуална победа на " Лудогорец " може значително да реши борбата за купата, само че триумф на алените ще направи оставащите кръгове доста забавни.

Фотогалерия: Триумфът на ЦСКА в първия огромен двубой с "Лудогорец " >
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР