Лудогорец загуби контролата си срещу Цървена Звезда с 0:1. Двубоят

...
Лудогорец загуби контролата си срещу Цървена Звезда с 0:1. Двубоят
Коментари Харесай

Лудогорец загуби с 0:1 от Цървена Звезда

Лудогорец загуби контролата си против Цървена Звезда с 0:1. Двубоят бе част от зимната подготовка на " орлите " в Турция. Това е второ проваляне за разградчани по време на подготовката им. Голът за гостите означи Гобелич в 28-ата минута. " Орлите " улучиха гредата в 56-ата минута посредством Чибота, а удар на Битон бе изчистен от голлинията в 78-ата. Владислав Стоянов пък съумя да отрази дузпа на Павков в 85-ата минута, след нарушаване на Георги Терзиев.

Двубоят стартира относително умерено, като в първите няколко минути борбата бе най-вече в средата на терена. При първата по-сериозна обстановка в мача " звездашите " откриха резултата. След многоходова акция на последва центриране, от което се стигна до удар на Петрович, само че Пламен Илиев избави. При добавката обаче Гобелич не сгреши и откри резултата в мача в 28-ата минута.

До края на полувремето тимът на Лудогорец по този начин и не стигна до по-сериозно състояние, с което да заплаши вратата на Милан Борян. Така двата отбора излязоха на отмора при резултат 0:1.

На полувремето Павел Върба извърши 5 смени - играта напуснаха Пламен Илиев, Сисиньо, Рафаел Форстър, Станислав Манолев и Марселиньо, а на терена през вторите 45 минути играха Владислав Стоянов, Жордан Икоко, Козмин Моци, Талеб Таута и Абел Анисе.

В 56-ата минута пристигна и най-опасното състояние в сметката на " орлите ". Лудогорец получи правото да извърши фаул. Зад топката застана Мавис Чибота, който изненада всички и стреля непосредствено, само че ударът му срещна гредата. 2 минутки по-късно Якуб Шверчок бе изведен самичък против Борян, само че ударът му бе париран от вратаря на сърбите. Топката стигна до Баджи, който опитва изстрел от междинна отдалеченост, само че топката бе отбита. Последва центриране, което стигна до Шверчок и той стреля, само че прекомерно едва и право в ръцете на стража на Звезда.

Най-големият пропуск в мача пристигна в 78-ата минута. Вандерсон и Кешерю съумяха да преминат през отбраната на Цървена Звезда с няколко подавания, след което първия стигна до аутлинията и подаде към дузпата, където бе Битон, само че той стреля прекомерно едва и Гаврич мазета топката от голлинията.

В 81-ата минута Петрович направи страховит удар от далечна отдалеченост, само че Владислав Стоянов сподели класа и извади топката в корнер. От последвалия подобен ударът с глава на футболист на Звезда излезе над вратата.

4 минути по-късно Георги Терзиев извърши нарушаване в наказателното поле и съдията свири дузпа. Зад топката застана Павков, който стреля, само че Владислав Стоянов още веднъж бе на високо равнище и избави дузпата!

Така Лудогорец позволи второ проваляне в контролите си в Турция. За момента " орлите " имат 4 мача в Турция, в които реализираха 2 победи и 2 загуби. /topsport.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР