Лудогорец загуби гостуването си на италианския гранд Интер. Мачът бе

...
Лудогорец загуби гостуването си на италианския гранд Интер. Мачът бе
Коментари Харесай

С гордо вдигната глава и отбелязан гол на Джузепе Меаца: Лудогорец сложи край на приключението си в Лига Европа

Лудогорец загуби гостуването си на италианския гранд Интер. Мачът бе втори сред двата отбора от 1/16-финалите на шампионата Лига Европа и се игра без аудитория, под опасността от все по-експанзивния ковид.

Срещата на митичния стадион " Джузепе Меаца " завърши с триумф за домакините с 2:1.

Те го реализираха, макар че губеха с 0:1 след попадение на Каули Оливейра. С голове на Бираги и Лукаку обаче " нерадзурите " записаха втора победа против разградчани и не престават напред в шампионата.
 Снимка 469146
Източник:

" Орлите " изгубиха първата среща в Разград с 0:2 и възможностите им да продължат напред не бяха огромни. Въпреки това тимът сподели темперамент, стигна до отбелязване на попадение и държеше интригата в мача жива.

Лудогорец е единият от двата български отбора, реализирали победи над италианци. " Орлите " се постановиха над Лацио в Рим през 2014 година с 1:0. Същото е правил и Левски против същия противник, само че през 2009 година.

ТОПСПОРТ наблюдава онлайн за потребителите си случилото се на терена:
 Интер - Лудогорец, онлайн онлайн
Интер - Лудогорец 2:1, късметлийски гол на Лукаку, две греди за домакините

Обратът е реалност

Първото полувреме стартира доста неприятно за българския първенец, като Лукаку получи извеждащо подаване и остана лице в лице с Пламен Илиев. Българският вратар избави, което явно не се понрави на тарана на " нерадзурите ".

В 11-ата минута Вандерсон опита забавно осъществяване, като получи пас от Сисиньо и се хвърли за плонж, в опит да засече кълбото с глава. Това не затрудни Падели, който хвана топката в ръцете си.

В 22-ата минута Алексис Санчес получи подаване по крилото и изглеждаше, че ще центрира. Вместо това изстреля топката диагонално към задачата, само че Илиев за следващ път се намеси вещо.

Само 4 минути по-късно нов пас на Сисиньо откри Каули в пеналта, като Оливейра изстреля същински снаряд по посока вратата на противника, кълбото се отби в напречната греда и влетя в мрежата за 1:0 в интерес на разградчани.
 Снимка 469136
Преднината на италианците в общия резултат беше редуцирана, а гостите получиха вяра за популярен поврат.

Малко по-късно Моузес падна в наказателното поле на българския първенец. Свлече се на тревата след прикосновение с Дяков. Ситуацията бе прегледана чрез системата за видеоповторение. Дузпа нямаше.

Само минута по-късно Бираги получи положително подаване, прицели се и стреля тъкмо, изравнявайки бързо резултата.
 Снимка 469142
Източник:

При десетия корнер в мача центрирането търсеше Лукаку, който отскочи добре, само че пред него се хвърли Илиев, който боксира уверено настрана и избави отбора си.

В даденото 4-минутно продължение на първата част обаче Лукаку направи обрата цялостен. Това се случи с голяма доза шанс, като Санчес центрира прострелно, Лукаку засече с глава, Илиев избави, само че топката се върна на главата на нападателя, а по-късно попадна и във вратата за 2:1.
 Снимка 469145
Източник:

Вторите 45 минути започнаха с бомбен изстрел на Санчес от доста далечна отдалеченост, след който топката едвам не счупи напречната греда, отби се в земята и се върна в наказателното поле.

Диагонален изстрел на Лукаку също се озова в рамката на вратата на Илиев, само че не докара до нова смяна в резултата.
 Снимка 469137
Източник:

Натискът на домакините продължи, макар че някои от титулярите бяха сменени, с мисъл за идното дерби с Ювентус в Серия " А ".

След малко повече от час игра Кешеру не откри добре топката при основана заплаха пред вратата на Падели и бе сменен от Шверчок.
 Снимка 469143
Източник:

Минути след появяването си на терена и Якуб можеше да се разпише, само че мощният му удар бе уловен от стража на противника.

Нова смяна в резултата нямаше и по този начин Интер продължава в идващия стадий от конкуренцията.

Лудогорец отпада с гордо вдигната глава, като сподели темперамент на негостоприемна сцена като " Джузепе Меаца " и показва целесъобразно самочувствие.
 Снимка 469138
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР