Лудогорец взе връх над Левски с 3:2 в мач с

...
Лудогорец взе връх над Левски с 3:2 в мач с
Коментари Харесай

Лудогорец пречупи Левски в мач с два обрата, върна си първото място

" Лудогорец " взе връх над " Левски " с 3:2 в мач с два обрата и си върна челното място в Първа лига с точка повече пред ЦСКА-София преди последните дуели в сряда. " Орлите " гостуват на " Черно море ", а " Левски " играе с ЦСКА-София.

" Сините " пък изостават на две точки от ЦСКА 1948 в борбата за третото място, даващо право на непосредствено присъединяване в Лигата на конференциите. Създадаеният през 2016 година клуб има дуел с " Локомотив " (Пловдив).

Кирил Десподов изведе домакините напред от дузпа в средата на първото полувреме, само че " Левски направи поврат с попадения на Илиян Стефанов и Филип Кръстев. Той се разписа след почивката.

Разградчани на собствен ред забиха два гола посредством резервата Якуб Пьотровски и тарана Игор Тиаго. Така " Лудогорец " още веднъж държи купата в свои ръце, тя би била 12-а подред.

Треньорът на " Левски " Елин Топузаков направи цели седем промени в стартовия състав спрямо мача с " Черно море ", като измежду титулярите не стартира нито един от бразилците Цунами, Рикардиньо, Уелтън и Роналдо, а в отбора имаше осем българи. Елин Топузаков избра да ги резервира за дербито сряда и за възможния бараж, само че все пак " сините " играха доста почтено в Разград.

В 21-ата минута съдията Никола Попов отсъди дузпа за " орлите ". Ван дер Каап игра с ръка в наказателното поле на гостите, а от наказателния удар Кирил Десподов стреля остро по земя и макар че Андреев улови десния ъгъл, не съумя да избие.

В 33-тата минута " Левски " изравни при първото си състояние. Патрик-Габриел Галчев центрира отдясно, Игор Пластун не съумя да играе с топката и зад тила му Илиан Стефанов я засече за 1:1.

В 40-ата Филип Кръстев стреля от границата на наказателното поле над вратата на домакините.  В добавеното време на първата част той извърши чудесно директен свободен удар, а вратарят на Серджио Пад успя с една ръка да избия в корнер.

В течение на второто полувреме " Левски " извади още титуляри и гостите напълно заприличиха на юношеска групировка. Въпреки това първоначално изглеждаха по-наясно какво преследват. 

В 57-ата минута Джавад ел Джемили от " Левски " финтира Георги Терзиев и стреля остро с левия крайник, като топката се отби в гредата.

След час игра " сините " направиха цялостен поврат. Асен Митков открадна топката и я подаде на Кръстев, който стреля, тя рикошира в Игор Пластун и изненада вратаря Пад - 2:1.

Само шест минути по-късно " Лудогорец " възвърне равенството. След осъществяване на корнер резервата Якуб Пиотровски стреля с глава от близко и прати топката под напречната греда на Пламен Андреев.

Последва цялостен поврат, откакто Игор Тиаго с глава изпревари Ван дер Каап и вкара извънредно значим гол, може би и шампионски. До края резултатът остана неизменен.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР