Лудогорец води с 2:0 на Спортинг Брага в трети мач

...
Лудогорец води с 2:0 на Спортинг Брага в трети мач
Коментари Харесай

Лудогорец с футболна лекция в Брага, записа исторически успех

Лудогорец води с 2:0 на Спортинг Брага в трети мач за двата отбора от груповата фаза на Лига Европа. Козмин Моци се разписа във вратата на португалците с глава в 25-ата минута на срещата.

Капитанът на Лудогорец Светослав Дяков остана запаса в мача. Това се случва за първи път в Европа, когато футболистът е в положение да играе.

Това е една от изненадите на Димитър Димитров. Другата е още по-интересна. Титуляр стартира бразилският защутник Рафаел Форстър. До момента той има единствено един мач с първия тим на Лудогорец - дуела за купата с Оборище.

Проследете третия дуел на Лудогорец в Лига Европа минута по минута в рубриката ни LIVESCORE .

Херо сменя и тактиката на тима, като ще разчита на трима централни защитницу в лицети на Форстър, Моци и Пластун, а двамата крайни бранители Сисиньо и Натанаел ще имат по-офанзивни функционалности.

--

Старши треньорът на Лудогорец Димитър Димитров стартира с изненадваш състав, откакто отвън титулярните 11 остана капитанът Светослав Дяков, а на негово място в средата на терена стартира Яцек Горалски. Българският ментор заложи на скица 3-4-3. В защита действаха Пластун, Моци и Форстър, а пред тях се подвизаваха Сисиньо, Горалски, Анисе и Натанаел. В предни позиции оперираха Марселиньо, Лукоки и Вандерсон.

Първата рискова обстановка в мача пристигна в 8-ата минута, когато домакините съумяха да отбележат, само че попадението бе анулирано поради засада. Телевизионните повторения обаче демонстрираха, че обстановката е много тънка, само че в последна сметка голът на Рикардо Ферейра не бе зачетен.

Лудогорец отговори съвсем мигновено. След центриране на Вандерсон от фаул, Лукоки не съумя да отиграе добре в наказателното поле, само че топката попадна в непокрития Пластун. Защитникът стреля мощно фронтално против вратата, само че коженото кълбо спря в тялото на защитник на Брага.

В 22-ата минута Вандерсон се оказа самичък против защитник на домакините, само че опитът му да го преодолее технично не се увенча с триумф и топката му бе отнета. В ответната офанзива пристигна и най-опасното състояние за Брага през първото полувреме. След бърза офанзива отляво Жеферсон центрира остро в наказателното поле, а при опита си да почисти, Горалски едвам не насочи топката в личната си врата.

Отговорът на Лудогорец обаче бе отговарящ. Гостите стигнаха до корнер в 25-ата минута и се възползваха по отличен метод. След късо разиграване до ъгловото знаменце, Вандерсон центрира съвършено във вратарското поле, където Космин Моци се пребори с двама бранители на домакините и стреля с глава. Вратарят Матеус съумя да допре топката, само че не и да предотврати гола. 1:0 за Лудогорец!

Само две минути след откриването на резултата „ орлите “ имаха нов отличен късмет. Вандерсон бе изведен очи в очи с вратаря на домакините, само че този път Матеус бе непогрешим и избави.

Домакините пробваха да трансформират статуквото на терена, само че офанзивите им не затрудниха изключително защитата на Лудогорец. Футболистите на Брага избраха да нападат най-вече отляво, само че еднотипните им центрирания не представляваха проблем за българския отбор.

Така възпитаниците на Димитър Димитров се отдръпнаха на отмора с минимална, само че заслужена преднина.

Лудогорец стартира страхливо второто полувреме и одобри играта в личната си половина, което разреши на домакините да гледат по-настоятелно към вратата на Ренан. Въпреки териториалния превес обаче, домакините мъчно стигаха до чисти голови положения като се изключи няколко центрирания, които не представляваха компликация за стража на българския отбор.

Постепенно офанзивите на домакините започнаха да стават все по-опасни, само че тъкмо в този миг Лудогорец удари за повторно. След комична неточност в защитата на Брага и недоразумение на Марсело Гояно с вратаря Матеус, Джоди Лукоки открадна топката и стреля от извънредно дребен ъгъл. Топката срещна далечния непряк дирек и се „ разноски “ по голлинията на вратата. В опита си да почисти коженото кълбо, Раул Силва обаче го докосна минимално, само че задоволително, с цел да го прати в личната си мрежа. Голът падна в 56-ата минута.

Наставникът на домакините работи стремително и направи две промени в редиците на своя отбор. Основният провинен за второто попадение Гояно бе сменен от Шадаш, а в игра се появи още и Мартинш. Именно Мартинш имаше превъзходен късмет в 62-ата минута, само че далечният му удар бе отразен с опитност от Ренан.

БРАГА – ЛУДОГОРЕЦ 0:2

(0:1 Моци 25', 0:2 Раул Силва 56')

Група C, Лига Европа, 3-ти кръг

Стадион: „ Мунисипал “, Брага, Португалия

Съдия: Давиде Маса (Италия)

Брага (4-3-3): Матеус – Жеферсон, Раул Силва, Ферейра, Гояно – Жоао Карлос, Франсерджио, Вукчевич – Хасан, Паулиньо, Есгайо

Треньор: Абел Ферейра

Лудогорец (3-4-3): Ренан; Пластун – Моци – Форстър; Сисиньо – Горалски – Анисе – Натаниел; Лукоки – Марселиньо - Вандерсон

Треньор: Димитър Димитров
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР