Лудогорец води с 2:0 на Спортинг Брага в трети мач

...
Лудогорец води с 2:0 на Спортинг Брага в трети мач
Коментари Харесай

Втори удар на Лудогорец срещу Брага, следете с Gong.bg!

Лудогорец води с 2:0 на Спортинг Брага в трети мач за двата отбора от груповата фаза на Лига Европа. Козмин Моци се разписа във вратата на португалците с глава в 25-ата минута на срещата.

Капитанът на Лудогорец Светослав Дяков остана запаса в мача. Това се случва за първи път в Европа, когато футболистът е в положение да играе.

Това е една от изненадите на Димитър Димитров. Другата е още по-интересна. Титуляр стартира бразилският защутник Рафаел Форстър. До момента той има единствено един мач с първия тим на Лудогорец - дуела за купата с Оборище.

Проследете третия дуел на Лудогорец в Лига Европа минута по минута в рубриката ни LIVESCORE .

Херо сменя и тактиката на тима, като ще разчита на трима централни защитницу в лицети на Форстър, Моци и Пластун, а двамата крайни бранители Сисиньо и Натанаел ще имат по-офанзивни функционалности.

--

Старши треньорът на Лудогорец Димитър Димитров стартира с изненадваш състав, откакто отвън титулярните 11 остана капитанът Светослав Дяков, а на негово място в средата на терена стартира Яцек Горалски. Българският ментор заложи на скица 3-4-3. В защита действаха Пластун, Моци и Форстър, а пред тях се подвизаваха Сисиньо, Горалски, Анисе и Натанаел. В предни позиции оперираха Марселиньо, Лукоки и Вандерсон.

Първата рискова обстановка в мача пристигна в 8-ата минута, когато домакините съумяха да отбележат, само че попадението бе анулирано поради засада. Телевизионните повторения обаче демонстрираха, че обстановката е много тънка, само че в последна сметка голът на Рикардо Ферейра не бе зачетен.

Лудогорец отговори съвсем мигновено. След центриране на Вандерсон от фаул, Лукоки не съумя да отиграе добре в наказателното поле, само че топката попадна в непокрития Пластун. Защитникът стреля мощно фронтално против вратата, само че коженото кълбо спря в тялото на защитник на Брага.

В 22-ата минута Вандерсон се оказа самичък против защитник на домакините, само че опитът му да го преодолее технично не се увенча с триумф и топката му бе отнета. В ответната офанзива пристигна и най-опасното състояние за Брага през първото полувреме. След бърза офанзива отляво Жеферсон центрира остро в наказателното поле, а при опита си да почисти, Горалски едвам не насочи топката в личната си врата.

Отговорът на Лудогорец обаче бе отговарящ. Гостите стигнаха до корнер в 25-ата минута и се възползваха по отличен метод. След късо разиграване до ъгловото знаменце, Вандерсон центрира съвършено във вратарското поле, където Космин Моци се пребори с двама бранители на домакините и стреля с глава. Вратарят Матеус съумя да допре топката, само че не и да предотврати гола. 1:0 за Лудогорец!

Само две минути след откриването на резултата „ орлите “ имаха нов отличен късмет. Вандерсон бе изведен очи в очи с вратаря на домакините, само че този път Матеус бе непогрешим и избави.

Домакините пробваха да трансформират статуквото на терена, само че офанзивите им не затрудниха изключително защитата на Лудогорец. Футболистите на Брага избраха да нападат най-вече отляво, само че еднотипните им центрирания не представляваха проблем за българския отбор.

Така възпитаниците на Димитър Димитров се отдръпнаха на отмора с минимална, само че заслужена преднина.

БРАГА – ЛУДОГОРЕЦ 0:1

(0:1 Моци 25')

Група C, Лига Европа, 3-ти кръг

Стадион: „ Мунисипал “, Брага, Португалия

Съдия: Давиде Маса (Италия)

Брага (4-3-3): Матеус – Жеферсон, Раул Силва, Ферейра, Гояно – Жоао Карлос, Франсерджио, Вукчевич – Хасан, Паулиньо, Есгайо

Треньор: Абел Ферейра

Лудогорец (3-4-3): Ренан; Пластун – Моци – Форстър; Сисиньо – Горалски – Анисе – Натаниел; Лукоки – Марселиньо - Вандерсон

Треньор: Димитър Димитров
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР