Лудогорец вече може да се похвали 2,92 милиона евро печалба

...
Лудогорец вече може да се похвали 2,92 милиона евро печалба
Коментари Харесай

Лудогорец прибира свежи пари от участитето си в Лига Европа и продажбата на Мисиджан

 Лудогорец в компанията на Байер Леверкузен, Цюрих и АЕК Ларнака в Лига Европа
Лудогорец към този момент може да се похвали 2,92 милиона евро облага след класирането си за груповата фаза на Лига Европа, написа " Тема спорт ".

Това ще донесе и обилни спомагателни дивиденти на клуба, освен това даже възпитаниците на Пауло Аутуори да не вземат нито една точка от шестте си дуела.

Орлите ще се възползват по отличен метод от огромния си коефициент - 37.000. 48-те участника в групите на Лига Европа ще си разделят 84 милиона евро съгласно коефициента.

Този с най-нисък - Сарпсборг, ще прибере 71 430 хиляди евро (вторият прибира два пъти повече, третият - три пъти, и т.н.). Лудогорец е с 35 места по-напред, т.е. клубът ще получи 2 500 050 евро. Най-много ще вземе Севиля - 3 428 640 евро.

Победата в групите пък е оценена на 570 хиляди евро, а равенството - на 190 хиляди. Естествено, по-късно всеки клуб ще получи доходи и от тв права.

Освен това, в касата на разградчани ще влязато още свежи пари, защото " орлите " продадоха Върджил Мисиджан в немската Бундеслига. 25-годишният холандец мина наложителните медицински прегледи и незабавно по-късно театралничи с екипа на Нюрнберг.

Новакът в немския хайлайф този сезон и " зелените " към този момент резервират безмълвие по отношение на финансовите параметри по договорката, както и за какъв интервал е договорът на крилото с франките.



" Изкарах пет прелестни години в България. Сега мисля, че е време да събера нов опит в ново състезание. И съм щастлив, че с Нюрнберг открих съвършения клуб за това ", показа Мисиджан след представянето си в Нюрнберг.

Франките акцентират, че холандецът има огромен опит с отбора от Разград в Лига Европа и Шампионската лига, където е играл против отбори като Ливърпул, Реал Мадрид, Арсенал и ПСЖ. Той ще играе с номер 24 за новия си отбор.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР