Лудогорец удари Левски с 3:2 у дома в сблъсък от

...
Лудогорец удари Левски с 3:2 у дома в сблъсък от
Коментари Харесай

Лудогорец срази Левски в зрелище с обрати и докосва титлата

Лудогорец удари Левски с 3:2 вкъщи в конфликт от четвъртия плейофен кръг на първата шестица в родното състезание. На стадион " Хювефарма Арена " в Разград първенците се възползваха от неверната стъпка на ЦСКА и още веднъж превзеха върха в таблицата, с точка повече от " алените ", кръг преди края на сезона.


След равностойни първи минути, в които Клод Гонсалвеш насочи рисков изстрел отдалеко, възпитаниците на Ивайло Петев поведоха в резултата след тъкмо изпълнена дузпа от Кирил Десподов. Най-тежкото наказване във футбола бе отсъдено за игра с ръка на Келиан ван дер Каап, а капитанът на " зелените " не сбърка от бялата точка за 1:0. Гостите демонстрираха самообладание в идващите минути и то бе възнаградено 10 минути след инкасирания гол, когато Патрик-Габриел Галчев центрира от дясно и откри в наказателното поле Илиян Стефанов, който преодоля Серджио Падт, с цел да възвърне статуквото. До почивката играчите на Елин Топузаков стояха по-добре на терена, като Стефанов се размина при рисково центриране от ляво, а шут на Филип Кръстев не откри задачата под проливния дъжд в Разград.

След паузата двата отбора си размениха по една добра обстановка в началните минути, като Кайо Видал стреля настрана от преференциална позиция, а Джавад Ел Джемили нацели страничния дирек на Падт със мощен удар с левия крайник. " Сините " в последна сметка поведоха посредством Кръстев, който навлезе в наказателното поле, а рикоширалият му удар мина зад Падт и макар опита за изчистване на футболист на домакините, топката към този момент бе влезнала във вратата на разградчани. След положително избавяне на капитана на столичани Пламен Андреев, Лудогорец стигна до тъждество посредством резервата Якуб Пьотровски, който се разписа с глава след корнер на Десподов от дясно. Отново българският национал бе с главен принос и за победния гол, дело на Игор Тиаго, като даде съвършено центриране, този път от ляво, което бе отклонено от нападателя и преодоля Андреев за трети път. До края Левски имаше една добра обстановка посредством влезлия от пейката Андриан Краев, само че изстрелът му бе отразен от Падт.

Петев и компания задържаха задатъка си и направиха извънредно значима крачка към 12-а поредна шампионска купа на страната. " Зелените " са към този момент първи в класирането, с точка задатък пред главния съперник ЦСКА, кръг преди края на акцията. Загубата остави Левски на четвърто място, в зоната на баража за място в Европа, на два пункта от третия ЦСКА 1948. В последния кръг от сезона " сините " играят с ЦСКА в следващо издание на Вечното дерби в сряда, 7 юни, от 18:45 на Националния стадион " Васил Левски ", а по същото време Лудогорец гостува на Черно море в морската ни столица. ЦСКА 1948 е хазаин на Локомотив Пд в Бистрица. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР