Лудогорец стартира участието си в група С“ на Лига Европа

...
Лудогорец стартира участието си в група С“ на Лига Европа
Коментари Харесай

Лудогорец не допусна поражениe при гостуването на Истанбул Башакшехир

Лудогорец започва присъединяване си в група „ С “ на Лига Европа с тъждество 0:0 при гостуването си на турския вицешампион Истанбул Башакшехир. Българска национална телевизия ви направи очевидци на дуела с директно предаване и диалог в студиото. Коментатор на футболната среща беше Ивайло Ангелов, а репортерът Тодор Георгиев обезпечи за феновете на Българска национална телевизия първите изявленията с играчи треньори след мача.

Двубоят сред Арсенал и Кьолн ще се организира с час забавяне, само че БНТ2 ще го излъчи онлайн от 23:05 ч.

 © Българска телеграфна агенция
Домакините започнаха по-силно и упражниха напън първоначално, като бяха покрай откриването на резултата в 11-ата минута, когато след центриране на капитана Емре Больозоглу от фаул от ляво оставеният непокрит централен защитник Александру Епуряну засече от 7 метра с глава, само че край задачата.

Лудогорец отвърна в идната офанзива с прекрасен удар от 25 метра на Жоао Пауло, който мина малко над напречната греда. Малко по-късно след независим пробив през центъра Вандерсон излезе на стрелкова позиция в дъгата пред наказателното поле и шутира по тревата, само че не затрудни Волкан Бабаджан.

Разградчани продължиха да работят солидно и да употребяват всяка опция за контри, като доникъде на полувремето Бабаджан на два пъти трябваше да се намесва уверено след рискови удари на Жоао Пауло с глава и на Джоди Лукоки.

В 49-ата минута Еманюел Адебайор с пета изведе Емре самичък против вратаря, само че стражът на разградчани Хорхе Броун бързо излезе напред и съкрати дистанцията, с което съумя да блокира удара от десетина метра на капитана на Истанбул Башакшехир.

При последвалата контраофанзива Джоди Лукоки и Жоао Пауло останаха сами против един бранител в половината на противника, като Лукоки изведе бразилския нападател самичък в ляво, само че той шутира доста неопределено от границата на пеналта.

След час игра несъсредоточена изява на Броун можеше да докара до попадение за домакините. Опит за подаване на стража на Лудогорец беше кръстосан от Жозе Марсио Мосоро в ляво в пеналта, само че аржентинецът поправи грешката си като мазета последвалия удар от дребен ъгъл на халфа на противника.

До края домакините натискаха, само че по този начин и не съумяха да насочат сериозен удар към вратата на разградчани.

Повече детайлности четете на спортния информативен уебсайт на Българска национална телевизия http://sport.bnt.bg/.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР