Лудогорец спечели визитата си на Ботев Пловдив с 2:0 за

...
Лудогорец спечели визитата си на Ботев Пловдив с 2:0 за
Коментари Харесай

Лудогорец мина през Ботев и дръпна на върха

Лудогорец завоюва визитата си на Ботев Пловдив с 2:0 за шестата си поредна победа в елита. С триумфа в 24-ия кръг играчите на Георги Дерменджиев се качиха еднолично на върха в класирането. Зелените имат 54 точки, три повече от и. Освен това преследвачите са играли и по мач повече. Ботев остава девети с 33 точки.

Двубоят на стадион „ Христо Ботев “ стартира с минута безмълвие в памет на легендата Георги Попов. Той умря през вчерашния ден на 79-годишна възраст.

Треньорът на жълто-черните Душан Керкез трябваше да направи насилствена смяна в титулярния си състав, откакто централният бранител Антоан Конте се контузи на загрявката преди мача и бе сменен от Йонас Там.

Орлите се възползваха и взеха решение мача с две попадения до 27-ата минута. Първото падна в 13-ата минута. Франсиско Гомес центрира отляво и Квадво Дуа засече с глава от близка отдалеченост за 0:1. Веднага след подновяването на играта Матвей Игонен попречи на Рик Джонатан да направи 0:2. Вторият гол обаче не закъсня изключително. Якуб Пьотровски се разписа с глава, откакто бе оставен непокрит при центриране на Аслак Фон Витри. В края на полувремето Антонио Перера и Ивелин Попов пропуснаха да понижат пасива на жълто-черните.

На почивката Керкез направи двойна промяна. Той пусна в игра Георги Николов и Ехидже Укаки на местата на Мартин Секулич и Янис Карабельов. Това обаче не промени развоя на мача. Играчите на Лудогорец направляваха събитията на терена и не допускаха неточности в защита.

Зелените даже осъществиха трети гол, който обаче анулиран поради засада на Дуа.

В идващия кръг Ботев гостува на ЦСКА-София, до момента в който Лудогорец е хазаин на Локомотив София.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР