Лудогорец спечели с 3:1 срещу първенеца на Грузия Динамо Тбилиси

...
Лудогорец спечели с 3:1 срещу първенеца на Грузия Динамо Тбилиси
Коментари Харесай

Лудогорец с обрат срещу шампиона на Грузия

Лудогорец завоюва с 3:1 против първенеца на Грузия Динамо Тбилиси в последната си контрола на турска земя тази зима. Кирил Десподов (24), Клаудиу Кешеру (31) и Мавис Чибота (76) вкараха головете за разградчани, Зоран Марушич (2) се разписа за противника.

Резултатът бе открит още във 2-ата минута при първата заплаха пред вратата на Лудогорец. Центриране от корнер докара до безредие в наказателното поле и първи до топката стигна Зоран Марушич, който без закъснение я прати зад тила на Ренан.

Разградчани дадоха отговор с шут на Кешеру от фаул в 4-ата минута, който бе уловен с лекост от стража на грузинците. Три минути по-късно добра офанзива отляво бе продължена към Десподов, само че ударът му бе избавен от вратаря. Последва страховит пробив на Бърнард Текпетей по десния фланг, само че успоредното му центриране по земя беше пресечено от бранителя на Динамо - Виктор Монхил.

Отлично взаимоотношение сред Каули и Десподов в 17-ата минута приключи с тъкмо подаване към Кешеру, който без закъснение стреля, само че неопределено. На добра позиция бе изведен и Текпетей в 22-ата минута, като и неговит диагонален шут мина около вратата.

По-активната игра на Лудогорец разумно докара до равнене в 24-ата минута. Кирил Десподов сподели добър надзор и въпреки и обкръжен от трима бранители, откри пролуката към вратата на противника за 1:1.

Десподов пропусна да се разпише за повторно единствено след 4 минути от по-чиста позиция, откакто изскочи очи в очи с вратаря на Динамо. Мигинейшвили обаче резервира самообладание и мазета с крайник удара му.

Клаудиу Кешеру подсети за голмайсторските си качества в 32-ата минута, когато финтира бранител на границата на наказателното поле и с обмислен шут с десния крайник изведе Лудогорец напред.

Втората част стартира с недодялан фаул на резервата Куция против Алекс Сантана, който удари дясното си рамо при рухването и се наложи лекарският щаб на разградчани да влиза на терена. Заради мощните болки той бе заменен и на терена се появи Стефан Баджи. В идващите минути се откриха положителни благоприятни условия пред централните бранители Жосуе Са и Оливие Вердон, само че до ново попадение не се стигна.

В 58-ата минута центриране на Сисиньо доближи до Кешеру, чийто майсторски удар с глава мина на см от левия непряк дирек на вратата на грузинците. Отново румънецът от близко не можа да преодолее стража на Динамо в 62-ата минута, същото направи и Сисиньо при добавката.

Лудогорец поведе с 3:1 в 76-ата минута, наказвайки неточност на противника. Върната топка от Хвадагиани към вратаря на Динамо бе пресечена от резервата Мавис Чибота, за който не бе мъчно да прати топката в мрежата за трети път.

Скучаещият вратар на българския отбор Ренан бе сюрпризиран с топовен шут в 83-ата минута, само че се оправи и мазета. В ответната контраофанзива Десподов можеше да означи, само че загуби равновесие и падна след единоборство с защитник, при което останаха подозрения и за дузпа.

Отлично двойно подаване сред Димитър Митков и Мавис Чибота приключи с удар на конгоанеца в навън. Това беше и последната забавна обстановка в мача.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР