Лудогорец спечели с 2:0 домакинството си на финландския ХИК Хелзинки

...
Лудогорец спечели с 2:0 домакинството си на финландския ХИК Хелзинки
Коментари Харесай

Лудогорец победи ХИК, осигури си евромачове напролет


Лудогорец завоюва с 2:0 семейството си на финландския ХИК Хелзинки в мач от четвъртия кръг в груповата фаза на Лига Европа.

С триумфа в Разград българският първенец реализира своята фантазия и сигурно ще продължи присъединяване си в евротурнирите и следващата година. Въпросът остава на кое място в групата ще приключи Лудогорец – първо, второ или трето. Първите две подсигуряват продължение в Лига Европа, а третото в Лигата на конференциите.

В началните минути на срещата играта беше накъсана, откакто футболисти на двата тима изпитваха болежка. Първо, Дейвид Браун падна на терена след прикосновение със Сисиньо, след което и Рик Джонатан имаше някакви проблеми.

Лудогорец въпреки всичко стартира по-добра с няколко рискови набези. Сериозни голови положения липсваха, само че в 9-ата минута Каули Оливейра пусна доста прекрасен извеждащ пас в кулоар. Адресант беше Бърнард Текпетей, само че вратарят Конър Хазард го изпревари.

В 16-ата минута Якуб Пьотровски засече с глава центриране от корнер. На пътя на топката застана Пири Соири и не се наложи на Конър Хазард да се намесва.

Четири минути по-късно Текпетей стреля подло от сериозна отдалеченост. Хазард съумя да избие в корнер. След осъществяването на ъгловия удар топката стигна до Антон Недялков. Капитанът на разградчани настройки на десния крайник и шутира, само че около задачата.

В 34-тата минута Рик Джонатан опита удар от междинна отдалеченост. След поредност рикошети топката беше блокирана от двама бранители.

След пет минути игра лекото предимство на Лудогорец даде резултат. Рик получи на левия фланг по офанзивата. Той навлезе към наказателното поле, след което с петичка остави топката за Дени Групър. Последва мощен диагонален удар в близкия ъгъл. Хазард съумя да играе с топката, само че я мазета в личната си мрежа – 1:0.

В 43-тата минута Каули Оливейра беше изведен в предно позиция. Той стреля технично с десния крайник, само че много неопределено.

Минута по-късно Оливие Вердон направи груба неточност. Защитникът не съумя да овладее подаване и подари топката на Пири Соири. Финландците се озоваха в обстановка двама против двама. Соири комбинира с Малик Абубакари, който стреля с първото допиране. Серджо Падт се беше позиционирал съвършено и не разреши на топката да премине сред краката му. Определено основно избавяне на вратаря.

След почивката Лудогорец продължи да управлява повече топката. В 52-рата минута обаче отбраната на „ орлите “ се пропука. Центриране по земя стигна до Сантери Хостика, който беше самичък на далечната греда. Нападателят на ХИК стреля, само че Сисиньо мазета пред голлинията.

В ответната офанзива Рик проби отляво. Топката стигна до Якуб Пьотровски, който центрира меко. Каули стреля с глава, само че не беше прецизен.

В 58-ата минута Текпетей получи късмет да стреля. Той го направи към далечния ъгъл, само че около десния непряк дирек.

Час игра след началото Пьотровски показва добра техника, прокара топката сред краката на конкурент и продължи към Каули. Бразилецът беше на чиста стрелкова позиция. Той опита технично да откри левия ъгъл на вратата, само че стреля около задачата.

В 64-тата минута Лудогорец направи това, което се искаше от него – да вкара втори гол. Текпетей открадна топката наоколо до централната линия. Крилото избяга 50-ина метра и се озова очи в очи с вратаря. Текпетей финтира на два пъти вратаря, след което върна към Рик Джонатан. За него остана най-лесното, а точно да насочи топката в мрежата за 2:0.

В 70-ата минута Текпетей беше изведен зад отбраната на ХИК, само че не откри най-хубавото продължение на офанзивата. Беше отсъдена и засада, въпреки че повторенията демонстрираха, че по-скоро нарушаване на разпоредбите няма.

Секунди, откакто се появи в игра Насим Бужелаб беше пропуснат от бранителите на Лудогорец. Той стреля към вратата на Падт, само че настрана от задачата.

Лудогорец продължаваше да е стопанин на терена. В 77-ата минута Игор Тиаго центрира от аутлинията. Сисиньо пропусна, а Текпетей стреля от дъгата на наказателното поле, само че вратарят Хазард мазета.

В 81-вата минута Буджелаб стреля рисково, само че не напълно тъкмо. Две минути по-късно Пьотровски отговори по сходен метод. И полският национал не откри очертанията на вратата.

1:0 Групер 38 
2:0 Джонатан 64

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР