Лудогорец спечели десетата си шампионска титла на България след победа

...
Лудогорец спечели десетата си шампионска титла на България след победа
Коментари Харесай

Лудогорец взе Десетата и подобри славен рекорд на ЦСКА

Лудогорец завоюва десетата си шампионска купа на България след победа с 3:1 над Берое. Така разградчани усъвършенстваха върха на ЦСКА, който имаше девет следващи в средата на предишния век - сред 1954 и 1962 година До края на сезона остават четири кръга, само че Лудогорец е неосъществим на първото място.
За домакините се разписаха Кирил Десподов (29), Доминик Янков (79) и Клаудиу Кешеру (83). Гаюс Макута (38-дузпа) вкара за старозагорци. Попадението на Десподов ще остане в историята като първото попадение у нас, зачетено след намесата на ВАР. 11-метровият углавен удар пък беше отсъден след ревизиране на обстановката от рефера Драгомир Драганов на монитора сред двете скамейки, което също се случи за първи път по родните терени.

Домакините влязоха в мача с голямо предпочитание и още във 2-ата минута пред Десподов се откри отлична опция, само че ударът му срещна Теди Мезат и излезе в корнер. Останаха подозрения и за игра с ръка на бранителя на Берое, само че реферът Драгомир Драганов бе безапелационен в своето решение за ъглов удар. Три минути по-късно контраофанзива на Лудогорец приключи с чудесно извеждащо подаване на Десподов към Текпетей, който обаче беше в състояние на засада. В 19-ата минута подъл шут на Текпетей от границата на наказателното поле затрудни вратаря на гостите Ганев, само че той се оправи и мазета.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР