Лудогорец си осигури мачове в Европа и напролет, след като

...
Лудогорец си осигури мачове в Европа и напролет, след като
Коментари Харесай

Мощен Лудогорец сгази ХИК

Лудогорец си обезпечи мачове в Европа и през пролетта, откакто победи с 2:0 финландския ХИК Хелзинки.

Така първенците дръпнаха с 3 точки на Рома, продължавайки да държат крепко второто място в група С на Лига Европа. Разградчани не могат да паднат под третото място, което значи че имат обезпечено място в 1/16-финалите на Лигата на конференциите.

Първата обстановка пристигна в 15-ата минута, когато Якуб Пьотровски с глава не уцели вратата след центриране от корнер. Последваха два доста рискови удара на Текпетей и Антон Недялков, които обаче също не затрудниха Конър Хазард.

Логичното се случи в 39-ата минута. След добра офанзива отляво Рик чукна с пета за Дени Групер, който с мощен удар изненада Конър Хазард – 1:0. След това Каули опитва технично осъществяване, само че не сполучи. Гостите можеха да изравнят след неточност на Вердон, само че Серджио Падт избави удара на Абубакари.

В началото на втората част Сисиньо се намеси уверено след удар на Хостика и мазета. Последва изстрел с глава на Каули – в навън. След час игра Лудогорец направи отлична контра, като в нейния край Каули би, само че малко не му доближи да вкара.

Резултатът стана 2:0 в 65-ата минута. Текпетей открадна топката от Хостика и излезе самичък против Конър Хазард, върна за Рик и той с левия крайник нямаше по какъв начин да сбърка.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР