Лудогорец ще играе срещу Балкани от Косово в първия кръг

...
Лудогорец ще играе срещу Балкани от Косово в първия кръг
Коментари Харесай

Полетът на Лудогорец в Шампионската лига тръгва от Косово

Лудогорец ще играе против Балкани от Косово в първия кръг на Шампионската лига по футбол, отреди жребият на Европейската футболна асоциация (УЕФА).

Българският първенец ще бъде посетител в първия мач на 11/12 юли и ще бъде хазаин в реванша на 18/19 юли.

Балкани завоюва втората си пореднатитла на Косово единствено преди месец, финиширайки на три точки пред Дрита в шампионата. Треньор на тима е 56-годишният Илир Дая, който през кариерата си е водил още 10 клуба от района.

Титулярните екипи на Балкани са с оранжеви фланелки, черни гащета и оранжеви чорапи.

Балкани има единствено едно присъединяване в евротурнирите, само че в него реализира огромен триумф за клуб от Косово. Миналата година тимът загуби против Жалгирис (Литва) с продължения в първия кръг на Шампионската лига. После игра до зимата в Лига на конференциите. Балкани отстрани поредно Ла Фиорита (Сан Марино), Клаксвик (Фарьорски острови) и Шкупи (Република Северна Македония), с цел да стигне до груповата фаза.

Балкани игра в група G на Лига на конференциите. Косоварите изгубиха два пъти против Славия Прага (Чехия). Взеха едно тъждество против ЧФР Клуж (Румъния) и победиха Сивасспор (Турция) като посетители за общ брой от четири точки.

През предишния сезон Лудогорец проработи добра за родните стандарти сума от присъединяване си в евротурнирите. Разградчани завоюваха близо 16 млн. лв., или по по-точно казано, 8,126 млн. евро.

Този финансов поток към клуба е образуван от мачовете в квалификациите на Шампионската лига, влизането си в групите на Лига Европа. Победите там и последвалото присъединяване в плейофите към 1/8-финалите в Лигата на конференциите.

Най-голямата част от тях е изкарана от класирането в групите на – 2,94 млн. евро, а последвалите победи над Рома и ХИК Хелзинки вкараха още по 630 000 евро всяка.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР