Лудогорец се класира за третия предварителен кръг на Шампионската лига.

...
Лудогорец се класира за третия предварителен кръг на Шампионската лига.
Коментари Харесай

Лудогорец се измъчи, но надви с коравия отбор на Мура

Лудогорец се класира за третия прелиминарен кръг на Шампионската лига. Това стана факт след победа с 3:1 над Мура в Разград. Първата среща в Словения приключи 0:0. Пиерос Сотириу откри резултата в 4-ата минута. В 64-ата минута Томи Хорват изравни. " Орлите " още веднъж поведоха в 81-ата минута посредством Елвис Ману. Крайният резултат оформи Каули в 90-ата минута.

Следващият противник на първенците в шампионата е Олимпиакос.

Двубоят по никакъв начин не бе елементарен за Лудогорец. След изравнителното попадение на словенците, първенците мъчно намираха път към вратата, само че в последна сметка след неточност в защитата на гостите постановиха волята си.
 Лудогорец - Мура 3:1, гол на Каули онлайн
Лудогорец - Мура 3:1, гол на Каули

Мачът стартира в 21:00 часа

Двубоят стартира стремително за разградчани. В 4-ата минута Каули пропусна едно центриране отдясно, а връхлитащият Пиерос Сотириу не остави шансове на Матко Обрадович - 1:0.

Две минути по-късно вратарят на гостите избави шут на Бърнард Текпетей от границата на наказателното поле. В 11-ата минута Алекс Сантана проби през центъра и насочи мощен удар, който мина около вратата.

В 17-ата минута Мура провежда първа по-добра офанзива. Удар на Щурм по диагонала обаче мина около вратата. В 25-ата минута Коус насочи подъл удар, който Кристиан Кахлина мазета. Последва корнер, след който топката срещна горната греда. Четири минути по-късно и Клепач не съумя да се разпише от близка отдалеченост.

В 34-ата минута Алекс Сантана насочи нов удар от далечна отдалеченост. Топката беше в обсега на Обрадович, който мазета.

В края на първата част Сотириу се извиси след центриране на Десподов от корнер, само че стреля над вратата.

Второто полувреме стартира с по-активни дейности на домакините. В 57-ата минута резервата Вандерсон направи двойно с Каули и насочи удар от границата на наказателното поле, който бе блокиран.

Две минути по-късно при добра офанзива на Мура отдясно Клепач се озова очи в очи с Кахлина. Нападателят опита удар диагонално, който вратарят мазета.

В 64-ата минута по-добрата игра на словенците в този интервал от срещата даде резултат. Жига Коус получи отдясно и пусна пас в наказателното поле. Клепач прозорливо пропусна за Томи Хорват, който от няколко метра нямаше по какъв начин да сбърка за 1:1.

След изравнителния гол и двата тима подходиха много внимателно. Лудогорец владееше повече топката, само че концепциите в офанзива липсваха. В 79-ата минута " орлите " бяха покрай второ попадение. Ману изведе Каули отляво в наказателното поле. Бразилецът преодоля Обрадович, само че ъгълът за пукотевица бе дребен и потърси още веднъж Ману. Нидерландецът насочи удар, който бе избит от голлинията.

Две минути по-късно Ману въпреки всичко се разписа. Каули се възползва от неточност в отбраната на Мура след подаване на Десподов. Бразилецът лиши топката от Горенц и пусна към нидерландеца, който този път нямаше по какъв начин да сбърка от 3-4 метра.

В 90-ата минута Лудогорец постави точка на разногласието. " Орлите " проведоха бърза контраофанзива. Вандерсон напредна с топката и с диагонален пас изведе Каули самичък против Обрадович. Бразилецът без усложнения съумя да го преодолее за 3:1.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР