Лудогорец се класира за груповата фаза на Лига Европа след

...
Лудогорец се класира за груповата фаза на Лига Европа след
Коментари Харесай

Лудогорец се класира за груповата фаза на Лига Европа

Лудогорец се класира за груповата фаза на Лига Европа след трагично тъждество с Марибор. След 0:0 в Разград първенците направиха 2:2 в Словения и продължиха с повече голове на непознат терен.

Това ще бъде шесто присъединяване на орлите в тази фаза на шампионата. Те още веднъж ще бъдат и единственият отбор от България, който ще играе в Европа до зимата.
Двата бързи гола за Лудогорец
Зелените бяха водени от тандема Станислав Генчев – Здравко Здравков. Те замениха краткотрайно уволнения през уикенда Стойчо Стоев. Гостите имаха късмет в 14-ата минута, само че Вандерсон стреля едва от добра позиция. Лудогорец обаче поведе в 17-а минута, когато Марселиньо се разписа красиво за 0:1. Десет минути по-късно Кешерю вкара за 0:2 от дузпа. Тя бе отсъдена за нарушаване на Вилер против Сисиньо. Зелените нямаха проблеми до края на първата част и се отдръпнаха на отмора със стабилен задатък. Марибор имаше единствено един късмет – Кронаветер излезе самичък против Пламен Илиев, само че би неопределено.
Двата бързи гола за Марибор
Всичко обаче се промени единствено за седем минути след почивката. Първо ветеранът Маркос Таварес вкара за 1:2. 35-годишната запаса мина сред Моци и Форстър и преодоля Илиев. При това единствено 5 минути, откакто се бе появил на терена.

В 72-ата минута Марибор изравни. Руди Пожег центрира от директен свободен удар, само че всички се разминаха с топката и тя влетя в мрежата на Илиев. До края домакините натиснаха съществено. Те бяха покрай трети гол в края на постоянното време. След центриране отляво Моци се размина с топката, тя се отби в крайници му и се удари в гредата, след което излезе.

В третата минута на добавеното време словенците имаха нов късмет, само че го пропуснаха.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР