Лудогорец се изправя срещу Ференцварош в последния си мач от

...
Лудогорец се изправя срещу Ференцварош в последния си мач от
Коментари Харесай

"Лудогорец" приема "Ференцварош" в търсене на европейска пролет

Лудогорец " се изправя против " Ференцварош " в последния си мач от груповата фаза в Лига Европа, с който би трябвало да направи и решителна крачка към продължаването си напред в шампионата. Българският първенец приема в Разград унгарския си противник. Срещата е довечера от 22 часа и ще бъде излъчена директно по БНТ1.

Това ще бъде четвърти мач сред двата тима в границите на шест месеца, откакто те играха и в квалификациите на Шампионската лига.

Двубоят е с съдбоносен темперамент за " Лудогорец ", в случай че отборът желае да играе в Европа и през пролетта. Тимът стартира с две победи в групата, надигравайки ЦСКА (Москва) с 5:1 и " Ферецнварош " с 3:0, след което загуби два пъти подред от " Еспаньол ". Равенство в Москва преди две седмици резервира интригата до последно.

" Лудогорец " влиза в срещата от втора позиция с актив от седем точки, а " Ференцварош " има с една по-малко. Двата отбора се борят за второто място, даващо право на класиране напред, защото " Еспаньол " ще приключи пръв.

" Лудогорец " има единствено две загуби в последните си 15 домашен срещи във всички шампионати, като една от тях пристигна точно против " Ференцварош " през юли.



" Състоянието и точковия актив на тимовете допуска, че " Ференцварош " ги устройва само победа. А по какъв начин ще се опитат да я реализиран - дали ще чакат своя късмет в последните минути, дали ще тръгнат от първата минута в офанзиви, това ще си бъде тяхната тактика. Ние сме подготвени и за едното, и за другото ", сподели помощник-треньорът на " Лудогорец " Алекси Желязков.

" Моят опит като треньор демонстрира, че в никакъв случай даден тим с някаква цел, и да го устройват два знака като краен излаз, ще се откаже от успеха. Аз не мога да си показва по какъв начин даден треньор може да направи по този начин, че тимът му да играе за тъждество. Ние ще играем за победа, нас ни устройва само успеха ", добави Желязков.

" Ференцварош " ще има огромна поддръжка в Разград. Фенове на унгарския отбор ще пътуват с трен до Разград, като композицията ще бъде от 12 вагона и се чакат общо 1200 души от Будапеща.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР